Noen av offiserene i buekorpset hadde kost seg i rådslokalet med video og kortspill. Da de andre gikk hjem i totiden på natten, la en av offiserene og en jente seg til å sove i lokalet.

Buekorpsoffiseren våknet klokken seks om morgenen av at en vilt fremmed mann gikk og romsterte inne i rådslokalet.

Da mannen skjønte at han var oppdaget, skal han ha holdt opp en hammer og en bajonett opp mot dem. Bajonetten hadde han skrudd av et av buekorpsenes geværer.

De to tenåringene fikk klar beskjed om å sitte stille og ikke si et ord, hvis ikke skulle de få bank.

Stille måtte de se på at mannen bar ut et bærbart JVC stereoanlegg og en haug med cd-plater. Mannen tok også mobiltelefonene fra tenåringene, og plukket med seg det han fant i jentens håndveske.

Politiet ser alvorlig på hendelsen, men vil ikke karakterisere det inntrufne som et ran.

— Vi har ikke fått opplysninger som tyder på at mannen har truet ungdommene med våpen. Døren til huset var ikke låst, dermed er det heller ikke snakk om innbrudd. Vi behandler dette som en ordinær tyverisak, forteller fungerende avdelingssjef Siri Doksæter ved tyveriavsnittet i Hordaland politidistrikt.

— Vet dere hvem gjerningsmannen er?

— Ungdommene har gitt oss et godt signalement av mannen. Vi kommer til å sjekke et par personer som passer til beskrivelsen, sier Doksæter. De to ungdommene har gitt følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

  • Mann, ca. 185 cm høy
  • Tynn kroppsbygning
  • Lyst hår, kraftige kinnskjegg
  • Kledd i grå hettegenser og sort Adidas joggebukse
  • Bar på en bærepose fra 7-Eleven
  • Virket ruset

Wesselenges Bataljon ønsker seg de stjålne tingene tilbake og ber folk ta kontakt med buekorpset hvis de har opplysninger om hendelsen.