Ved 23-tiden torsdag kveld skal den berusede mannen ha trukket kniv og fremsatt volds— og drapstrusler mot to somaliske jenter på henholdsvis 24 og 25 år.

Episoden skjedde på asylmottaket i Kinsarvik. De to jentene er i likhet med 19-åringen beboere ved mottaket. Ingen personer kom til skade, men politiet var forberedt på det verste da de rykket ut.

— Vi tok ingen sjanser og rykket ut med full bevæpning. Vi hadde også en ambulanse i bakhånd, forteller politiførstebetjent Njål Hope ved Ullensvang lensmannskontor til bt.no.

Da politiet gikk inn i bygningen, var mannen gått og lagt seg for kvelden. Han lå i sengen sin og sov da politiet tok seg inn på rommet hans i natt.

— Det ble funnet en stor kjøttkniv like ved siden av ham. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. Vi hadde håndjern på ham før han våknet, forteller politiførstebetjenten.

Mannen er nå siktet for drapstrusler. I tillegg er han tiltalt for legemsbeskadigelse, tyveri, to tilfeller av forsøk på å hindre offentlig tjenestemann, forsøk på legemsfornærmelse, og trusler. Flere av forholdene skal være begått på asylmottaket.

Daglig leder Johannes Laupsa ved Ullensvang asylsøkjarmottak bekrefter at de har anmeldt mannen flere ganger for trusler.

19-åringen skulle vært fremstilt for varetektsfengsling i Bergen fredag, men rettsmøtet ble utsatt til lørdag. Mannen har bodd i Norge i tre år, men kom først til Kinsarvik i september.