Episoden skjedde på Esso-stasjonen i Loddefjord i går kveld. En 19 år gammel gutt ble tilsnakket av 38-åringen inne på bensinstasjonen. 38-åringen forlangte at 19-åringen skulle kjøre ham "rett borti streeten her". Den unge gutten trodde ikke den fulle mannen mente alvor, men da 19-åringen satte seg inn i bilen for å kjøre, kom plutselig 38-åringen.

38-åringen satte seg uten videre inn på passasjersiden.

— 19-åringen oppfattet mannens kroppsspråk og oppførsel som truende, sier lensmannsførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til bt.no. 19-åringen torde ikke annet enn å begynne å kjøre. Da de like etterpå møtte en politipatrulje, forsøkte 19-åringen å stanse. Han fikk bryskt beskjed om å kjøre videre.

38-åringen forlangte å bli kjørt til Hetlevikstraumen. Da de kom frem dit, tok han 19-åringens mobiltelefon fra ham, og tok den med seg inn i et hus. En bekjent av 38-åringen kom like etterpå ut igjen med mobilen, og ga den tilbake til 19-åringen.

— 19-åringen var naturlig nok temmelig preget av opplevelsen. Han hadde den vilt fremmede mannen i bilen i fem-ti minutter, sier Salvesen.

19-åringen varslet politiet, som rykket ut og pågrep 38-åringen. Da viste det seg at politiet hadde stanset den samme mannen mindre enn fire timer tidligere.

Klokken 19.10 ble nemlig den sterkt berusede 38-åringen stanset av politiet mens han fyllekjørte på moped i Hetlevikstraumen. Senere undersøkelser viste at mopeden var stjålet. Mannen hadde 1,6 i promille da han ble stanset på mopeden.

— 38-åringen er en gammel kjenning av politiet. Han sitter nå i politiarresten, men vi vil forsøke å få ham overført til soning av en rettskraftig dom som han har et annet sted i landet, sier Salvesen.