— Det har kommet alvorlige drapstrusler mot dem i fengselet. Fengselsledelsen har hørt at de skal tas, sier en kilde med kjennskap til saken.

De to drapssiktede brødrene ble tirsdag ettermiddag overført til Bergen fengsel, etter å ha sittet i politiets varetekt siden de ble pågrepet mandag kveld.

 • De passes utrolig godt på nå. Når de luftes vil man være ekstra påpasselig med at det ikke er noen andre som kommer i nærheten av dem, sier kilden.

Sterke reaksjoner i fengselet

Pål Skogen, avdelingsleder i Bergen fengsel, bekrefter at det var mange sterke reaksjoner blant de innsatte da det kom ut at Trond Kristian Johannessen (35) var drept.

 • Han var godt kjent og det var mange som likte ham, sier Skogen.

Han vil ikke kommentere truslene mot de drapssiktede brødrene, men sier at det generelt sett er vanlig at trusler kan forekomme.

 • Hva gjør dere med dette?
 • Rundt enhver situasjon vil vi komme med de tiltak som vi mener er nødvendige for å sikre tryggheten, sier Skogen.

Skjerming fra andre fanger, og økt tilstedeværelse av fengselsbetjenter er to av tiltakene fengselet kan iverksette, sier avdelingslederen.

 • I enkelte tilfeller kan det også være nødvendig med overføring til fengsler i andre deler av landet. Disse miljøene vi snakker om her er ofte veldig lokale, sier Skogen.
En ting er sikkert: TKJ kommer til å bli hevnet.

Mann (36)

- Vil ikke få det lett

Drapsofferet Trond Kristian Johannessen, kalt TKJ av venner, var selv kriminell og narkoman i en årrekke.

Flere kriminelle som kjente ham skal ha signalisert at de drapssiktede brødrene vil få det tøft i fengselet.

 • En ting er sikkert: TKJ kommer til å bli hevnet. De to vil ikke få det lett i soningen uansett hvor de havner, sier en 36-åring, som er en del av miljøet den drepte var i.
 • Det er mange måter man kan straffe folk i fengselet på. De kan bli isolert, de kan bli banket, de kan miste goder som andre har. Hvis noen vil at det skal skje, så er det ikke så vanskelig, sier 36-åringen.
 • Vi vet at Johannessen også hadde fiender i miljøet. Hvorfor er det da noen som snakker om å hevne ham?
 • Det er riktig at han hadde fiender og at det var en del som var sure på ham, men det var ingen grunn til å ta livet av ham, sier 36-åringen.

Forsvarer reagerer

Advokaten til den yngste av de to drapssiktede brødrene reagerer på truslene.

— Det er tydelig at noen trekker forhastede slutninger, sier advokat Steinar Yndestad, og viser til at 29-åringen nekter for å ha gjort noe mot Johannessen.

 • Jeg forutsetter at fengslet sikrer min klient på en forsvarlig måte, sier Yndestad.

Einar Råen forsvarer den eldste broren.

 • I en så alvorlig sak som dette må man ikke trekke noen forhastede konklusjoner om hva som har skjedd. Om dette er riktig, vil jeg ta opp truslene med fengslet, slik at sikkerheten til min klient blir ivaretatt, sier Råen.

Politiet var ikke informert om truslene mot de to brødrene i går ettermiddag.

 • På generelt grunnlag kan vi si at det i slike saker ofte er mye snakk, men lite handling, sier etterforskningsleder Carl Petter Leganger.