Rundt 50 bilister ble overrasket og sittende fast i trafikken da aksjonsleder Kjersti Hamre og rundt 150 andre aksjonister slo til i rushtiden i går ettermiddag.

Håpet er å få lysregulering, som vil forsinke trafikken nok til at folk heller velger hovedveien. — Ved å spasere i veikanten satte aksjonistene en effektiv stopper for all trafikk. Vinner de ikke frem blir det nye aksjoner før sommeren, sier Hamre.

I stedet for å kjøre hovedveien mellom Nordhordalandsbroen og Bergen, velger mange å kjøre den smale og svingete veien forbi Salhus sentrum.

Dette er skoleveien for de 102 elevene på Salhus skole, uten fortau eller fotgjengerfelt. Når Nordhordalandsbroen blir gratis i 2005 frykter innbyggerene enda mer trafikk. Knut Høyland bruker veien daglig mellom jobben i Bergen og hjemmet i Eikangervåg.

Han irriterer seg slik over nedsatt fartsgrense på hovedveien at han velger å kjøre om Salhus. Ikke for å spare tid, men for å ikke blir stresset over å ikke kunne holde den farten han mener veiene tillater.

— Jeg kjører her for her kan vi kjører i normalt tempo, sier Høyland. Men gårsdagen ble ikke normalt.

Og i det aksjonen løste seg opp og Høyland kunne kjøre videre stengte polet han skulle rekke i Knarvik.