— Nå er det nok. Nettsiden vil inneholde bilder og dokumentasjon, og teksten vil bli oversatt til alle de viktigste verdensspråkene. Alle de store turistoperatørene som opererer her i Bergen, vil bli tilsendt nettsiden, sier Bjørnestad.

Han er styremedlem i Nygårdshøyden vel og medlem i Nygårdsparkens venner, men sier nettsiden vil bli drevet av ham som privatperson.

Utspillet kommer etter mange års kamp mot politikerne.

— Det er vanskelig for en velforening å bli hørt, og vi føler oss maktesløse. Jeg synes det er urettferdig at politikerne lytter mer til de narkomanes argumenter enn til naboenes, sier Bjørnestad.

Trusler og vold

Hensikten med nettsiden er ifølge Bjørnestad å legge press på politikerne og hindre at byens turister får ubehagelige opplevelser i Nygårdsparken.

Tidligere denne uken havnet han bak en delegasjon japanere på vei inn i Nygårdsparken.

— De ble helt sjokkerte, pekte og ristet på hodet. Bergen er heldig som ikke har fått noe narkostempel ennå, slik som Oslo. Det hadde politikerne fortjent, sier Bjørnestad.

I dag skal kommunen i møte med velforeningene. Bjørnestad har i forkant skrevet en liste over noen av problemene naboene har opplevd.

  • Posttyveri. Flere narkomane er tatt på fersken, og noen av naboene er tilbudt å få kjøpe posten sin tilbake, hevder Bjørnestad.
  • Vold. En beboer i Parkveien skal ha blitt slått ned bakfra. Mannen tør ikke lenger gå gjennom parken.
  • Trusler. En narkoman mann skal ha truet en kvinne (72) med å knekke armene hennes. Mannen ble tatt på fersken da han var i ferd med å sette seg et skudd i kvinnens hage.Naboene plages dessuten med forsøpling, tyverier og sprøytespisser i hagene.

— Jeg må alltid sjekke gressplen før jeg tør å slippe ut ungene. Jeg har også opplevd å måtte fjerne avføring fra husveggene, sier Bjørnestad og legger til at forholdene slik de er i dag, heller ikke gagner de narkomane.

Unnvikende

Leder i Nygårdshøyden velforening, Geir Ekenes, er enig med Svein Ove Bjørnestad om at kommunen bør flytte narkotikamiljøet, men mener det er unødvendig å opprette noen nettside.

— Å henge ut de narkomane på denne måten er jeg motstander av, men jeg forstår frustrasjonen hans, sier Ekenes.

Han mener kommunen opptrer unnvikende.

— Kommunen har bevilget noen hundre tusen til opprydning og ekstra søppelkasser. Slike skippertak har vi sett før, og det løser ikke problemet på sikt, sier Ekenes.

Byrådsleder Monica Mæland sier naboene er i sin fulle rett til å vise sin misnøye og tror ikke en nettside vil holde turistene unna byen.

— Turistene vet at de kommer til en by, og da følger slikt med på kjøpet. Dette er først og fremst et problem for beboerne i området, og ikke turistene, sier Mæland.

Hun lover å lytte til velforeningens argumenter under dagens møte.

Hva bør skje med Nygårdsparken? Si din mening!