Etter flere mistenkelige branntilløp så ikke britiske Joe Weston-Webb noen annen utvei. Konvensjonelle sikkerhetstiltak som gjerder, bevegelsesensorer og overvåkningskameraer gjorde ikke jobben godt nok. Det var på tide å ta fram storskytsen. Kyllingbæsj-skytsen.

Politiet lite begeistret

Ifølge Daily Mail har 70-årige Weston-Webb en ni meter høy romersk katapult på eiendommen sin. Den fyller han med kyllingavføring som han får fra en bondegård i nærheten.

Politiet har advart om at de ikke kommer til å se nådig om han avfyrer katapulten, men Weston-Webb lar seg ikke skremme.

— Dette er en alvorlig sak. Folk i Storbritannia er lei av å føle seg som fanger i sine egne hjem, mens bøller slipper unna, sier han til Daily Mail.

Ingen suksess

I februar ble kontorene hans i Nottinghamshire tent på, bare timer etter at noen hadde gått løs på huset og bilen til datteren hans.

Ifølge The Press Association virket likevel ikke den illeluktende katapulten som planlagt. Foran presse og tv-folk som i noen tilfeller hadde tatt turen helt fra Tyskland, skjøt katapulten en sekk med gjødsel nøyaktig to meter.

STOR PRESSEDEKNING: Nyheten om den noe uanstendige katapulten har gått verden rundt. Kanskje akkurat det Joe Weston-Webb trengte for å skremme bort inntrengere?
Skjermbilde fra Daily Mail