Tirsdag skrev BT om katten til Tommy Andersen, som ble slått ihjel av en nabo etter at den klorte naboens datter. Naboen leverte katten til eieren i en søppelpose.

Kort tid senere la Kattens Vern ut lenke til artikkelen, med følgende beskjed:«Om ikke det offentlige tar til vett denne gangen skal i alle fall vi i Kattens Vern sørge for å gi han en lærepenge han sent vil glemme».

En time senere var innlegget slettet.

Krevde navn og adresse

Leder Merethe Mikkelsen i Kattens Vern i Bergen beklager formuleringen i innlegget.

BLODIG: Slik så katten ut etter den ble slått ihjel med planken.
JO HJELLE

— Det var ikke meningen å fremstå som truende, men det han har gjort må få konsekvenser, sier Mikkelsen.En rekke personer som kommenterte innlegget truet med å straffe personen som tok livet av hannkatten Pondus, og krevde navn og adresse på vedkommende.

Flere personer har også tatt kontakt med BT med sterke reaksjoner etter å ha lest saken.

— Det er en lang vei fra en kommentar på Facebook til handling. Mange tenker at de må gjøre noe, men ytterst få gjør noe, sier Mikkelsen.

Vurderer å gi ut personinfo

- Hva var det dere la i det dere skrev i Facebook-innlegget?

— Vi har ikke tenkt å gjøre noe kriminelt, men vi har ikke taushetsplikt. Kattens Vern sitter med alle opplysninger, og ville ikke gjort noe ulovlig om vi hadde gitt ut mannens navn og adresse. Vi har ikke gitt noen kontaktinformasjon til mannen ennå, men vurderer å gjøre det, sier hun.

- Hva håper dere å oppnå med å eventuelt dele mannens navn og adresse?

SINTE: Ekteparet Sirirat og Tommy Andersen var mandag både hos dyrlegen og hos politiet etter drapet på hannkatten på Pondus. De vurderer nå å skaffe seg ny katt.
JO HJELLE

— Vi håper ikke at han blir angrepet, men hva folk gjør med informasjonen får være opp til dem selv, sier Mikkelsen.Hun understreker at Kattens vern ikke vil legge ut informasjonen offentlig, men at det kan være snakk om å gi navn og adresse til innringere.

— Katteeiere vet hvor vanlig det er at ingenting skjer i slike saker. Han bør få straff som fortjent, og ikke bare en bot på noen tusen kroner, sier Mikkelsen.

- Han burde stå frem

Katteeier Tommy Andersen mener innlegget er lite voksent.

— De får stå for det de står for. Jeg har ingenting med dette å gjøre. Om man skal få noen til å lytte til seg, nytter det ikke å holde på sånn, sier han.

Andersen sier han ikke er ute etter hevn for kattedrapet.

— Men jeg hadde ikke kastet bort en eneste kalori om noen skulle mene at han fortjente samme straff tilbake, sier katteeieren.

Jeg hadde ikke kastet bort en eneste kalori om noen skulle mene at han fortjente samme straff tilbake Katteeieren

Han ser ingen grunn til å hemmeligholde mannens navn.

— Han burde være voksen nok til å stå frem med hvem han er, slik at naboene kan se hvem de har rundt seg, sier Andersen.

Mannen som tok livet av katten ønsker ikke å kommentere truslene overfor BT.