GUNNAR WIEDERSTRØM

Det er gårsdagens budsjettlekkasje i Bergens Tidende om at byrådet vil foreslå å trekke tilbake kommunens 27 millioner kroner i fondet, som har fått brotilhengerne til å reagere.

— Dersom dette skjer, har byrådet mistet den siste rest av troverdighet i forhold til det å være en motor for distriktet. Gjør de det setter de i gang ballen om Bergensprogrammet og bybanen på ny.

For Høyre henger alle disse transportplanene sammen. Partiet har i fylkestinget støttet bybanen fordi Bergen har støttet Hardangerbroen.

— Skulle Bergen kommune bidra til at proppen løsner og kommunene som har plassert penger i fondet tar ut sine penger, har vi et problem. Klarer vi ikke å løse dette finansieringsproblemet må vi dele ut veimillionene på ny, og da ryker vår støtte til bybanen, sier Nilsen. Han oppfordrer byrådet til å tenke stort.

— Det vi er ute etter er å skape vekst både i Bergen og resten av Hordaland. Da fatter jeg ikke at byrådet kan være så kortsiktig at det trekker ut 27 millioner kroner når kommunen har mange milliarder i kraftverdier som kunne løst disse problemene.

Styreformann Magnar Lussand i Hardangerbrua AS er meget skuffet over signalene.

— Det å ha Bergen med på laget er veldig viktig for saken vår. Nå gjenstår det å se om dette blir resultatet. Jeg kommer i hvert fall til å engasjere meg og skal formidle mitt synspunkt. Det er viktig for trykket på saken at brokommunene står støtt, særlig fordi vi nå får gjennomført en konsekvensutredning, sier Lussand.

Men byrådet får ikke bare kjeft om de tømmer brofondet. AUFs Ingerid Nordhaug sier det er positivt om byrådet gjennomfører dette.

— Jeg antar de får mye kritikk fra brotilhengerne. Vi i AUF har kjempet for å få pengene ut av fondet. Slik den økonomiske situasjonen er for kommunen, synes jeg dette er bra, sier Nordhaug.