— Dette er ingen tom trussel. Vi får ikke det vi har betalt for. Da er det naturlig at vi krever prisavslag, sier Jon Bratteteig, leder i Morvikbotn FAU og en av forkjemperne for å gå drastisk til verks overfor kommunen.

Ved hans barnehage vurderer foreldrene å holde tilbake 30 prosent av betalingen. Pengene vil i så fall bli satt på sperret konto inntil videre.

— Først planlegger vi et folkemøte for barnehagene i Åsane, trolig 3. oktober, forteller Bratteteig.

Fjernet service-løfte

Over 50 foreldre møtte opp på St. Paul skole for å sette i gang det varslede foreldreopprøret mot kutte-ne i barnehagesektoren. Gårsdagens budsjett ga ny næring til misnøyen som har ulmet lenge. Oppstandelse ble det også da Ruth Grung fortalte at byrådet har fjernet ett av løftene i den rykende ferske serviceerklæringen for barnehager.

Der sto det opprinnelig at det mak-simalt skal være 18 barn per ansatt i avdelingene med større barn, og halvparten så mange i småbarnsavdelingene.

— Serviceerklæringen må vi bare ta som en vits. Den er ikke verd papiret den er skrevet på, sa Johanne Knudsen, foreldrerepresentant i Nebbe-stølen barnehage. Hun beskrev en situasjon der personalet verken har tid til å kle av og på barna eller skifte bleier.

-For høyt støynivå

Grung innrømmet at kommunen på grunn av statlige kutt ikke hadde ressurser til å oppfylle sine egne målsetninger, men avfeide alle påstander om at kuttene bryter lover eller går ut over ungenes helse og sikkerhet.

— Jeg føler at det er et enormt støy-nivå i forhold til det som er realitetene i denne saken, sa en offensiv byråd. Hun måtte likevel tåle å bli avbrutt av høylytte skrik fra diverse barnevogner.