Et hundretalls foreldre og streikende i barnehager i Bergen trosset regn, sludd og vind i ettermiddag. De møtte opp på Torgallmenningen i 15-tiden for å protestere mot et forslag om bemanningskutt i småbarnsavdelingene.

— Dette er et forslag som går utover de minste. Det er fullstendig hårreisende. Jeg er bekymret, og vil være svært urolig for å sende barna i barnehagen dersom det blir færre voksne, sier Heidi Henriksen Herseth.

Hun møtte opp som forelder til Anders (2) og Amalie (6) som begge går i Bjørgedalen barnehage.

— Jeg jobber litt som ringevikar i barnehage selv, og jeg vet veldig godt at det ikke er flere voksne enn det er helt nødt til å være. Dette gjør meg sint, sier Herseth.

Flere barnehager stengte mandag klokken 14. Streiken er et samarbeid mellom Fagforbundet, Utdanningsforbundet og KFO. Neste mandag, syvende februar, skal bystyret behandle det omstridte kuttforslaget som innebærer at småbarnsavdelingene vil gå fra dagens ni barn og tre voksne til 14 barn og fire voksne.

— Vi håper jo at politikerne snur, sier Herseth.

<b>SINT OG BEKYMRET:</b>- Jeg er bekymret, og vil være svært urolig for å sende barna i barnehagen dersom det blir færre voksne, sier Heidi Henriksen Herseth. Her er hun sammen med sønnen Anders (2). FOTO: ANE BØRHAUG
<b>PROTESTERTE:</b> Et hundretalls foreldre og streikende sa klart fra om at de ikke finner seg i forslaget om bemanningskutt i barnehagen. FOTO: ANE BØRHAUG