HILDE MOI Fædrelandsvennen/BT

Dette mener studentene om de ulike lærestedene!

Les flere stud. mag.-saker her!

— Vi vet at Gimlekollen har dårlig rykte, men vi trives kjempegodt, sier Ida Lindøe og Ingvild Flatøy.

De to studerer radio- og tv-journalistikk ved Mediehøyskolen Gimlekollen i Kristiansand. Det er det studiestedet studentene selv tror har dårligst rykte.

De er på oppdrag på politihuset i Kristiansand når vi treffer dem. - Hvordan har dere tenkt å være mer til stede i byen, spør Ingvild politimester Bjørn Hareide, mens Ida filmer. Førsteårsstudentene har praksisperiode og skal lage nyhetssending for skolens intern-tv.

KRISTENBRÅK. Skolen deres kom i søkelyset i høst da en lærer sa opp i protest mot at den privateide kristne høyskolen ikke ville ansette homofile og samboere. Flere andre sentrale lærere truet med oppsigelse, og NRK og Fædrelandsvennen sa opp samarbeidsavtalene om praksisplasser. Studentene følte seg som en uskyldig tredjepart i konflikten.

— På grunn av dette var mange bekymret for skolens eksistens, og jeg tror skolen har fått dårlig rykte. Men jeg merker ingenting til at det er en kristen skole, sier Ingvild.

Hun er dermed som de fleste studentene på skolen. Studentene er over snittet fornøyd med både faglig kvalitet og undervisningslokaler. Sosialt trives de veldig godt.

GRATIS LUNSJ. - Skolen er liten og ligger litt for seg selv. Dessuten har vi mye praksis og gratis lunsj en dag i uken, opplyser Thobias Sander Røstad.

— Jeg synes nesten det er litt folkehøyskolemiljø, sier Ingvild.

Journaliststudentene ved Mediehøyskolen er blant studentene som er mest sammen med venner i fritiden og benytter seg mest av kino, teater, bar og kafé.

— Vi er mye ute på byen. Utelivsbransjen kjenner oss godt, humrer jentene.

— Er dere bekymret for egen karriere i lys av skolens rykte?

— Det er vanskelig nok å få jobb som journalist i utgangspunktet, og dette gjør det nok ikke lettere. Jeg tror og håper at arbeidsgiverne klarer å skille mellom Gimlekollens standpunkt og vårt eget. Hvis ikke er vår utdanning lite verdt, mener Ida Lindøe.