• Om det blir mye regn i dag tror jeg folk gir ekstra mye.

Det sier Marthe Jansen som leder TV-aksjonen i Bergen. Snart er 3000 bøssebærere på vei for å samle inn penger til aksjonen som skal gi varig tilgang på vann for en million mennesker.

2,5 mill på to timer

— Vi satser på å slå fjorårets resultat som var 10,2 millioner kroner i Bergen. Kirkens Nødhjelp er en organsisasjon mange har et forhold til. Det viser også resultatet av vår aksjon for næringslivet onsdag der vi samlet inn 2,5 millioner i løpet av to timer, forteller Jansen.

Hun er ikke redd for at fuktig vær ironisk nok skal legge en demper på vannaksjonen.

-Tvert i mot tror jeg mange heller vil gi mer. Med vind og regn vil folk føle med våre bøssebærere og gi så det svir. Husk forresten å skaffe dere kontanter, sier Marthe Jansen.

— Og de som ikke har fått gitt av en eller annen grunn?

— Da er det bare å gå inn på www.blimed.no. Der finnes all informasjon om hvordan du kan bidra.

Fulltegnet

Årets aksjon har hatt stor tilgang på frivillige bøssebærere.

— Vi er fulltegnet. Fortsatt er det noen som melder seg, men det gleder oss å kunne si at vi har folk til alle rutene som skal dekke 54 forskjellige områder i Bergen, fortsetter byaksjonslederen.

I fjor fikk TV-aksjonen inn 21,2 millioner i Hordaland. Fylkesaksjonsleder Cecilie Bartnes håper resultatet i år skal bli enda høyere.

Fantastisk

I Bergen har flere arrangementer til inntekt for TV-aksjonen gått av stabelen allerede.

— Det har vært utrolig mange tiltak fra bergenserne, små barn har hatt diverse basarer, i går holdt Gamlehaugen Åpen Dag, Linda Eide og Doddo løp Stoltzekleiven Opp med en bøsse med vann, jeg kunne fortsatt lenge med å ramse opp tiltak som er blitt gjort, forteller Marthe Jansen.

I dag er det også mer enn bare innsamling.

— Det er flere kirkekonserter i Bergen, Ole Bull Scene har moteshow og garasjesalg og går man inn på QXL er det flere auksjonsobjekter fra Bergen. Fantastisk dugnadsinnsats fra alle bauer og kanter, og det er det som er TV-aksjonen – dugnaden, sier byaksjonslederen.