Gigantiske Ørnen i Vestre Strømkaien 5 skal etter planen rage 39 meter over bakken. Der det før var margarinfabrikk, og i dag er kontorer, er det planlagt et 12-etasjes bygg med 86 boliger.

Fransk hage— høye priser

På toppen kommer en franskinspirert takhage på 628 kvadratmeter - byens største, ifølge eiendomsutviklerne - med gressplen, beplantning og ymse andre fasiliteter. Standarden på nybygget blir høy, og prisene deretter.

— Vi mener at Bergen fortsatt har en underdekning av nye boliger. Hjemmesidene til prosjektet ble lagt ut onsdag morgen. Torsdag morgen var det registrert over 1100 besøkende, opplyser Erik Hammer, prosjektutvikler i Veidekke Eiendom AS.

- Satser bredt

— Vi mener vi henvender oss til en stor og bred kjøpergruppe. Leilighetene er i flere prisklasser, og spenner fra 29 til 86 kvadratmeter. At utbudet av leiligheter akkurat nå er stort, ødelegger ikke nattesøvnen, forsikrer Helge Schjøtt, styreleder og aksjonær i Ørnen Fabrikker.

Det er Veidekke Eiendom og Ørnen Fabrikker som står bak den nye boligsatsingen. Prosjektet ble banket gjennom på vilkår, og med knappest mulig flertall, i komitéen for miljø og byutvikling.

Går alt som planlagt blir det byggestart rett etter sommerferien. Byggetiden blir cirka 20 måneder.

ØRNEN: Vestre Strømkaien.