— Det er klart børsfallet i det siste er et problem for oss, sier Helge Møgster.

Sammen med sin bror Ole Rasmus Møgster er han hovedmann bak selskapet Austevoll Seafood, et selskap som skal børsnoteres til høsten.

I forkant av børsnoteringen forsøker selskapet å hente inn to milliarder kroner i frisk egenkapital, slik Bergens Tidende skrev i går. Fristen for å tegne seg for aksjer går ut mandag.

Timingen kunne neppe vært verre. Aksjekursene på Oslo Børs har stupt med over 13 prosent på en drøy uke.

Likevel tror Møgster selskapet vil klare å hente inn milliardene.

— Vi kommer ikke til å redusere prisen på aksjene som følge av dette. Det har vært en kjempeinteresse for selskapet, og jeg er sikker på at kapitalutvidelsen blir fulltegnet, sier han.

Tør ikke spå

Oslo Børs fikk en pustepause i går. Etter at hovedindeksen falt med 5,7 prosent torsdag, var situasjonen langt roligere fredag. Ved stengetid var hovedindeksen 0,32 prosent lavere enn dagen i forveien.

Partner Gunnar Torgersen i Holberg Forvaltning sier han ikke tør spå hvordan utviklingen i aksjekursene på børsen vil bli i tiden fremover.

— Den kortsiktige utviklingen vet du like godt som oss, sier Torgersen.

Han mener fortsatt at børsfallet er en korreksjon, og sier «de langsiktige trekkene ser greie ut».

— Faller det mer nå, blir aksjene på Oslo Børs billige. De har kanskje vært høyt priset i en periode, men nå ser det riktig ut, sier Torgersen.

Flere andre analytikere har også de siste dagene sagt at uroen på børsen er en korreksjon etter langvarig oppgang, ikke et tegn på en langvarig nedtur.

TO MILLIARDER: Helge Møgster sier han er sikker på at kapitalutvidelsen på to milliarder kroner i Austevoll Seafood skal gå som planlagt.ARKIVFOTO: JAN I. ELIASSEN