— Hvite vidder og snø er det både i sør og nord. På Vestlandet må man kanskje 500-600 meter opp i høyden, men i Oslo holder det å dra til Nordmarka, sier meteorolog Arild Mentzoni.

Det er for tidlig å spå været for hele påsken, men noe kan han si.

— Ingenting tyder på uvær, men jeg kan ikke love sol fra skyfri himmel. Sannsynligvis skiftende skydekke, og altså ingen grunn til å la være å dra på hytten, sier Mentzoni.

Storm tror på knallvær

Frem mot helgen tror Meteorologisk institutt på fortsatt pent vær. På slutten av uken vil det skye litt til med mulighet for litt nedbør. I helgen blir det oppholdsvær, og kanskje litt sol. Usikkerheten melder seg først til uken.

— Muligens blir det gråvær. Andre prognoser viser ganske fint vær. Det er for tidlig å si sikkert. Solen vi sikkert dukke opp i løpet av påsken, men hvor lenge om gangen, det vet jeg ikke, sier Mentzoni.

Storm Weather Center mener palmesøndag blir en knalldag i vestlige fjelltrakter med fersk snø og deilig påskesol.

Godt vær i snitt

Temperaturmessig er det en fordel at påsken kommer sent. Risikoen for å få en dag med nedbør i påskeuken blir beregnet til ca 40 prosent, og det er mest sannsynlig at den kommer som regn fremfor snø på Vestlandet. Sterk vind er det heller ikke stor grunn til å bekymre seg for, ser man på gjennomsnittet for aprilværet de siste årene.

— Jo lenger vi kommer ut i april, dess mindre sannsynlig er det at folk opplever kuling, sier Stein Kristiansen, førstekonsulent ved Meteorologisk institutt. Er prognosene usikre, kan man trøste seg med at gjennomsnittsværet i april slett ikke er så verst.

— Tar vi utgangspunkt i Reimegrend ved Bergensbanen, ser gjennomsnittsværet i april slik ut; temperaturen ligger mellom -2 og -12 grader og det er nesten helt sikkert snø. Skiftende skydekke med en og annen byge, sier Kristiansen.

SOLHUNGRIGE: Det blir trolig gode muligheter for å få solt seg også denne påsken.
FOTO: SCANPIX