• Jeg tror fortsatt at jeg får jobben min tilbake, sier den 36 år gamle lagerarbeideren som denne uken kjemper for sin sak i Bergen byrett.

ARNE COLLIANDERarne.colliander@bt.no

Han har ikke mistet motet, selv om to av de øvrige tyverimistenkte ved Hansa tapte sine arbeidsrettssaker mot bryggeriet. 36-åringens prosessfullmektig, advokat Aksel Kayser, legger heller ikke vekt på at den første av i alt syv arbeidsrettssaker gikk i Hansas favør.

"Helt annen sak" — Dette er en helt annen sak. Utfallet i den første behøver slett ikke bli avgjørende for hvordan det går med min klient, sier Kayser.

Han krever at 36-åringen får jobben tilbake, og dessuten en erstatning på 250.000 kroner.Hansa mener lagerarbeideren samarbeidet med en eller flere sjåfører om å stjele øl fra bryggeriet. En annen Hansa-ansatt har forklart at 36-åringen skal ha plassert mer øl på lastebilene enn det som skulle kjøres ut.

— Det foreligger ingen konkrete situasjoner, eller noe tidspunkt for når dette skal ha skjedd. Alt bygger på denne ene Hansa-ansattes uttalelser, som han senere har trukket tilbake. Jeg kan ikke forstå at det er tilstrekkelig til å fradømme min klient levebrødet, sier advokat Kayser.

Avviste påstandene I byretten i går avviste 36-åringen at han noensinne hadde gjemt bort, eller kjørt hele, ekstra paller med øl inn på lasteplanene han skulle fylle opp.Han sa at han ved en anledning var blitt spurt av Hansas hovedvitne om han kunne sette en palle med øl i en krok.

— Det avviste jeg blankt. Jeg har ikke nerver til å være med på slikt, forklarte han i retten.

Hansas prosessfullmektig, advokat Bernt J. Pettersen, fant det påfallende at 36-åringen først kom med dette i retten, og ikke hadde nevnt det til privatetterforskerne eller politiet.

— Det falt ikke naturlig, forklarte 36-åringen.

Torpedogjeld? Hansa mener lagerarbeideren hadde motiv for å stjele øl. 36-åringen skal til andre ha oppgitt at han hadde en torpedogjeld på 70.000 kroner.

— Jeg kan ha ordlagt meg slik at noen har oppfattet noe sånt, men gjeld til noen torpedo har jeg ikke hatt, sa han.

— Har du hatt gjeld du ikke klarte å betjene? spurte advokat Pettersen.

— Ja, men det handler om regninger som ikke ble betalt til rett tid, og som gikk til inkasso, svarte lagerarbeideren.

Hestespill Da saken ble rullet opp for ett år siden, kom det frem at enkelte av de sparkede Hansa-ansatte skal ha tilhørt et spillemiljø.

— Jeg har brukt en hundrelapp i uken til å spille V5 sammen med kolleger, sa 36-åringen.

— Kan noe av gjelden din skyldes hestespillet? ville advokat Pettersen vite.

— Kanskje, svarte 36-åringen, og innrømmet samtidig at han i perioder hadde brukt mer enn en hundrelapp i uken på gambling.

Han fortalte at Hansas hovedvitne, den eneste av de ni avskjedigete som har innrømmet øltyveri, gamblet mye.

— Jeg traff ham av og til på Travparken og i Kokstad-kiosken, men forstår ikke hvorfor han har trukket meg inn i tyverisaken, sa 36-åringen.