— Vi har hatt en dupp i meningsmålingene i månedene før valgkampen, men vi har tidligere erfart at dårlige meningsmålinger i oppkjøringen til valgkampen har motivert oss til å gå på med krum hals, sier ordfører i Bergen, Gunnar Bakke.

Han leder Hordaland Frp og har i den egenskapen satt seg et hårete mål.

Bakke lanserte partiets mål under åpningen av kommunevalgkampen i Bergen mandag.

Der var partiets fire ordførere i Hordaland til stede, sammen med listetopper fra flere av de kommunene Frp håper på ordføreren. Overfor bt.no utdyper Bakke partiets valgambisjoner.— I tillegg til ordførerne vi i dag har i Os, Askøy, Austevoll og Bergen, satser vi på at våre ordførerkandidater i Fjell, Tysnes, Lindås, Fusa, Kvinnherad, Sund, Osterøy og Stord også kan bære ordførerkjedet etter valget.

Stor fremgang

Bakke bygger optimismen på at Frp gjennomgående øker i oppslutning i de kommunene der partiet kommer i posisjon.

— De ordførerne vi har hatt har folket likt. Vi har levert det vi har lovet og har økt oppslutningen om Frp i disse kommunene fra valg til valg, sier Bakke.

I kommunene Fjell, Tysnes og Lindås har Frp i dag varaordføreren. I de øvrige fem kommunene partiet i dag ikke har ordfører, har partiet en godt fungerende organisasjon og relativt stor oppslutning ved siste kommunevalg.

Det er dette som gjør at Bakke har tro på at Frp skal bli ordførerpartiet i Hordaland etter kommunevalget.

— I de 12 kommunen har vi dessuten et avklart samarbeidsforhold med andre borgerlige partier.

Sympati med Ap

Terrorangrepene i Oslo og på Utøya har bidratt til å skape usikkerhet rundt valgkampen.

— Det er helt umulig å spå hvordan dette vil slå ut på valgresultatet utover at vi alle har sterk sympati med Arbeiderpartiet. Jeg tror likevel at velgerne ser at dette handler om lokalpolitikk og lokale kandidater og derfor ikke vil ha den samme betydningen for oppslutningen dersom dette hadde vært et stortingsvalg.