Med sterke meningsmålinger i ryggen tror Hagen at hans drøm om en gang å få en Frp-er som statsminister, ikke er mange årene unna oppfyllelse.

— Siv ligger godt an i 2009. Det er meget aktuelt, spår Hagen overfor bt.no.

Mer kravstor enn Siv I dag besøkte han Storebø pleie- og omsorgssenter i Austevoll, kommunen hvor Frp-er Helge Andre Njåstad har vært ordfører i fire år. Frp i Austevoll opplevde et valgskred i skolevalget denne uken, og med gode målinger i lokalpressen tror ordføreren på fornyet tillit.

For fire år siden fikk Frp 13 ordførere. I år ser partiet ut til å få sitt definitive gjennombrudd på kommuneinvå.

— Siv Jensen har sagt hun er fornøyd hvis vi gjør et like godt valg i år som for fire år siden. Jeg vil ikke være fornøyd med mindre vi gjør det bedre enn i 2003, sier Hagen.

Et godt kommunevalg vil rydde vei for Jensen som statsminister om to år, tror han.

— Vi er i rute, ja, faktisk foran skjema. Så lenge de andre ikke vil investere og bygge ut Norge når vi har økonomi til det, vil Frp vokse, tror Hagen.

Invitert til bursdag

På Austevoll var aktivitetsrommet fylt opp av interesserte tilhørere i dag. En av dem var Hilda Maria Økland (89), en stor beundrer av Hagen.

— Vi har det veldig godt her. Jeg har vært heldig og kan fortsatt gå fritt på mine bein. Jeg kan ikke få fulltakket Vår Herre, sier Hilda.

Hun benyttet anledningen til å invitere Hagen til 90-årsfeiring hennes, 3. august neste år.

Kommunalt er bra Ordfører Njåstad kunne vise frem et flott pleie- og sykehjem som ble åpnet i 2004. Men til tross for Frps forkjærlighet for privatisering: Hjemmet er kommunalt drevet. Og det skal det forbli.

— Dette har fungert så bra at vi ikke ser noen grunn til å endre på det, sier Njåstad.

CHRISTIAN LURA