Artikkelen fortsetter under videoen...

Et ektepar ble funnet døde i en leilighet i Gågaten like før klokken 18 torsdag.

Politiet tror de står overfor et familiedrap. En pistol ble funnet i leiligheten. Men politiet ønsker ikke å uttale seg om hendelsesforløpet.

— Jeg kan ikke si noe om hvordan dette er utført, eller hvem som har gjort hva med hvem, uttaler politiførstebetjent Jens Ekmann i vold- og sedelighetsavsnittet ved Bergen Sentrum politistasjon.

Etter det BT får opplyst, er politiets teori at mannen skjøt konen, før han tok sitt eget liv.

Avhørene fortsetter Det har imidlertid ikke dukket opp nye opplysninger som endrer politiets teori om at dette var et drap og selvdrap.

— Vi har to døde mennesker. Og vi har ingen mistanke om at eksterne personer har vært involvert, sier Ekman.

Ekteparet skal obduseres ved Gades Institutt på mandag, ifølge Morild

— Jeg ønsker ikke å komme den rettsmedisinske undersøkelsen i forkjøpet. Derfor vil jeg ikke si noe om hva politiet mener har skjedd, sier Ekmann.

Politiet startet avhør av vitner i går kveld.

— Vi fortsetter avhørene i dag, for å få oversikt over situasjonen. Vi avhører naboer og familie.

Funnet av slektning Det var en slektning som i går fant ekteparet.

Da ekteparet ikke svarte på telefonen, ble slektningen urolig og oppsøkte leiligheten i Strandgaten.

Ettersom døren var låst, fikk hun en vaktmester fra Bergen Eiendomsforvaltning til å låse seg inn leiligheten. Det var han som fant de to omkomne.

Det døde ekteparet er henholdsvis 60 og 66 år.

Politiets teori er at den ene ektefellen skjøt den andre og deretter tok livet av seg selv. En pistol ble beslaglagt i leiligheten i Gågaten.

Kriminalteknikerne tok dette med seg tilbake til politikammeret. Politiet tror det dreier seg om et drap og selvdrap, men vil ikke fortelle hvem de tror avfyrte skuddene.

Trubadur og underholder

Ektemannen var en dyktig klassisk gitarist, og hadde vært lærer på Griegakademiet i Bergen. 60-åringen holdt også en rekke konserter.

– Som lærer var han en ekstrem inspirasjonskilde for alle oss som spilte der. Han var en fabelaktig levende person med masse humor og mye godhet, sier Stein Erik Olsen, professor på Griegakademiet.

Ekteparet var i mange år aktive i Norsk-Svensk Förening i Bergen. Ektemannen var fast innslag med sin gitar, som trubadur og underholder.

– Han var ekspert på Ruben Nilson-viser. Han sang også sanger av Evert Taube og andre svenske viser, sier Camilla Bruvik, som leder foreningen.

Hun kjente begge de to som i går ble funnet døde.

Kjørt til Gades Institutt

Ekteparet ble torsag kveld båret ut av leiligheten i Strandgaten i Bergen sentrum. De ble kjørt i hver sin likbil til Gades Institutt.

— Det har vært dødsfall her, og det er snakk om flere personer. Jeg er kjent med dødsårsaken, mer enn det kan jeg ikke si, sier rettsmedisiner Inge Morild til bt.no sin reporter på stedet.

Kriminalteknikerne var raskt ferdige med arbeidet på stedet.

— Vi er ferdige med vårt her, sier politioverbetjent Per Slaatten som er leder for kriminalteknisk avdeling.

Sendt til obduksjon Politiet avsluttet torsdag kveld arbeidet ved åstedet. I dag vil etterforskere fra vold- og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon ta fatt på arbeidet med å kartlegge hva som har skjedd i leiligheten.

En stor gruppe mediefolk var sent torsdag kveld samlet utenfor bygården. Like før klokken 22.00 ble de døde båret ut av bygget. Det er uklart hvor lenge ekteparet hadde ligget døde da de ble funnet. Likene ble kjørt til Gades Institutt. Obduksjonen vil slå fast nøyaktig når drapet fant sted.

Naboer omtaler det avdøde ekteparet som rolige og hyggelige.

– Dette var veldig trist. Jeg kjente dem som gode naboer, sier en av naboene.

Han er for tiden ikke hjemme, og opplevde derfor ikke selv dramaet som i går utspant seg i Strandgaten.

– Utrolig trist – På meg virket det som de hadde et godt forhold. Jeg møtte dem av og til på tur til Fløyen eller i butikken. De var trivelige å snakke med.

Naboen som bur under parets leiligheten i Strandgaten 55, kom hjem fra jobb i firetiden i går.

– Da jeg kom hjem fra jobb gikk jeg en halvtimes tur med hunden min. Etter det har jeg vært hjemme i leiligheten hele ettermiddagen og kvelden, og jeg har ikke hørt noen ting, sier hun.

– Jeg visste hvem de var, men kjente dem ikke. De var veldig hyggelige mennesker, som alltid sa hei og hilste på hunden når jeg møtte dem i gangen.

Hun er sjokkert over det som har skjedd.

– Det er utrolig trist, sier kvinnen.

HENTES: Likbilene har parkert utenfor leiligheten i Strandgaten.
Eirik Brekke
BEKREFTER: Rettsmedisiner Inge Morild bekrefter at det har vært dødsfall i leiligheten i Strandgaten. MMSFOTO: MÅLFRID BORDVIK
FERDIGE: Krimteknikere bærer ut utsyr fra leiligheten i Strandgaten.
Rune Sævig