Etter å ha steget av flyet fra Alicante i Spania 14. juni, ble hun og en nigeriansk mann politiet mener ledsaget henne tatt hånd om av politiet.

Han ble siktet for menneskehandel.

Den siste uken er to nye personer pågrepet og siktet for medvirkning til menneskehandel: En nordmann og en nigeriansk kvinne (20).

Avviser anklagene mot henne

Kvinnen ble fremstilt for fengsling i Bergen tingrett lørdag formiddag.

Iført svart hettejakke, med oppsatt hår, lange røde negler og nakne føtter i hvite sandaler, ble den nigerianske kvinnen ført inn i rettssalen.

I likhet med de to andre er hun siktet for medvirkning til transport av fornærmede der siktemålet har vært at hun skulle selge sex i Norge.

Politiet mener 20-åringen kan knyttes til saken gjennom transaksjoner fra Norge og hjem til en person i Nigeria. Det skal dreie seg om til sammen over 100.000 kroner. Ifølge politiet kan mottakeren av pengene knyttes til flybilletten og falske reisedokumenter offeret hadde med seg på flyet.

Vold eller sårbar situasjon

Selv stiller hun seg uforstående til anklagene mot henne.

– Politiet har veldig lite som knytter henne til denne saken. Hun sier hun har sendt penger hun har tjent i Norge hjem til en hun kjenner i Nigeria, sier kvinnens forsvarer, Egil Jordan.

For at noen skal kunne siktes for menneskehandel, må offeret ha blitt utsatt for trusler, vold eller utnyttet i en sårbar situasjon.

– Det vil jeg ikke gå inn på nå. Men vi kommer til å etterforske etter begge alternativene, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen ved Hordaland politidistrikt.

Han forteller også at kvinnen har forlatt klippfiskhistorien og har avgitt en annen forklaring.

– Jeg jobbet på gaten i Oslo

– Dette er saker som er vanskelige å etterforske. Vi må også ofte samarbeide med politi i andre land. I denne saken vil vi ta kontakt med spanske politimyndigheter, sier politiadvokaten.

De tre som er pågrepet har trolig ikke fremtredende roller i disse sakene.

– Vi forsøker å finne ut om saken kan knyttes til et internasjonalt nettverk. Vi tror ikke dette er enkeltstående hendelser, sier han.

Bergen tingrett kom til at kvinnen skal varetektsfengsles i fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse. Kjennelsen vil bli anket, opplyser Egil Jordan.

På gangen utenfor rettssalen i kjelleren på Tinghuset setter den siktede nigerianske kvinnen seg og hviler hodet i hendene. På spørsmål om hvor lenge hun har vært i Norge og hva hun har gjort her, svarer hun:

– Jeg har vært her i ett år og en måned. Jeg har jobbet på gaten.