Ambassadøren mener det er usikkert om den siktede faktisk er fra Sør-Sudan.

Tirsdag hadde ambassaden kontakt med de sørsudanske miljøene i Norge for å undersøke 30-åringens identitet. — Vi vet ikke om det er en sørsudaner.

Ifølge lederne i det sudanske miljøet er det ingen asylsøkere fra Sør-Sudan i det området. Vi vil jobbe hardt for å undersøke dette nærmere, sier ambassadør Bol Wek Agoth tilDagen.

Ambassadøren er ikke glad for at sørsudanere blir knyttet til en slik hendelse.

— Det er ingen situasjon i Sør-Sudan på dette tidspunktet som skulle få folk til å søke asyl i Norge. Det er også et faktum at noen hevder de er fra Sør-Sudan, men i stedet er vest- eller østafrikanere, sier Agoth.

Utlendingsdirektoratet (UDI) kan ikke bekrefte at den trippeldrapssiktede er fra Sør-Sudan, slik han påstår. Siden han skulle sendes til Spania, der han hadde søkt asyl, har ikke norske myndigheter vurdert om opplysningene han har gitt er riktige.

— Han har oppgitt til norske myndigheter at han er fra Sør-Sudan, og det er det vi forholder oss til, sier seniorrådgiver Therese Bergwitz-Larsen i UDI til NTB. Sør-Sudan ble en selvstendig stat i 2011. Så langt i år har seks personer som oppgir å være fra Sør-Sudan søkt asyl i Norge, ifølge UDI.