Politiet mener fortsatt at 36-åringen og hans samboer (31) tok bussen fra Eid til Totland på Bryggja i Nordfjord natt til søndag. De gikk av bussen klokken 01.25. Politiet tror 36-åringen slo samboeren i et busskur, før han bar henne 300 meter til et skogholt. Der skal han ha gjemt den hardt skadde kvinnen, før han forlot sin døende samboer.

Klokken 08 søndag morgen ringte 36-åringen selv til ambulansen, og sa at det lå en hardt skadd kvinne i skogen. Kvinnen ble sendt til Haukeland universitetssykehus med luftambulansen, men livet hennes sto ikke til å redde. Hun døde av skadene klokken 11.45.

Omtrent samtidig ble samboeren pågrepet i parets hjem. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Min klient samtykket i å bli varetektsfengslet for to uker. Han vil ha saken belyst, og vil gi politiet muligheten til å etterforske. Han føler at han ikke har noe å frykte, sier 36-åringens forsvarer, Anders Folkman.

36-åringen satt i avhør fra midnatt til klokken 07 tirsdag morgen.

Politiet tror ikke på 36-åringens forklaring om at samboeren skadet seg fordi hun falt.

— Det ligger i sakens natur at vi ikke fester lit til hans forklaring, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Den avdøde 31-åringen vil bli obdusert på Gades institutt onsdag. Obduksjonen vil gi politiet mange viktige svar, og vil kunne svekke eller styrke 36-åringens forklaring.

— Siktede har gått lenger i å ville si hva som har skjedd. Han har forklart at kvinnen falt, men at det ikke er noe kriminelt i det. Han sier at fallet fikk tragiske konsekvenser, men at det ikke gjør ham til en kriminell. Han er mest av alt fortvilet fordi samboeren er død. Han har det forferdelig fordi han har mistet den han er glad i, og fordi politiet har siktet ham, sier Folkman.

— Blant de forholdene vi vil etterforske, er om siktede har vært voldelig mot samboeren tidligere, sier lensmann Reinart Sørgård ved Vågsøy lensmannskontor.

Verken Sørgård eller Onarheim kjenner til noen voldsanmeldelser fra den avdøde kvinnen. 36-åringen ble i går ettermiddag fraktet fra glattcellen på Vågsøy lensmannskontor til Florø med politibåt. Han skal sitte i arrest i Florø i påvente av varetektsplass i Bergen fengsel.

Den avdøde 31-åringen og 36-åringen hadde vært samboere i 12 år. Paret hadde ingen barn.