Ifølge Yr har det vært så ekstremt varmt i Ulvik de siste dagene at den 44 år gamle norgesrekorden fra Nesbyen står for fall.

Torsdag klokken 15 viste gradestokken på Hjeltnes målestasjon 36,8 grader. Dette steg senere til 37,8 grader, ifølge temperaturtopplisten til Yr fredag morgen.

Begge registreringene ble etter hvert fjernet fra Yr.

Ifølge meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Vervarslinga på Vestlandet er rekordtemperaturen urealistisk.

Meteorologen: — Usannsynlig varmt

— Dette er veldig usannsynlige verdier, og alle som jobber her ser bort fra disse observasjonene, sier Valved.

Meteorologene reagerer fordi måleren på Hjeltnes avviker veldig fra andre observasjoner.

Valved forteller at de jobber med å få verifisert målingene, men at det tar tid, særlig nå i ferien, og at riktig temperatur neppe bekreftes denne uken.

— Det er sånt som skjer av og til, det er en usikkerhet vi er kjent med. Det er strenge regler for kalibrering, skygge og avstand fra gress når lufttemperatur skal måles. Av og til tar instrumentene feil, sier Valved.

Den norske temperaturrekorden på 35,6 grader, som ble satt i Nesbyen i Buskerud 20. juni 1970, ser dermed ut til å bli stående.

Kan slå 125 år gammel rekord

Onsdag ble det målt 34,4 grader i Ulvik. Hvis den målingen stemmer, var onsdagen den varmeste dagen i Hordaland på 125 år.

Fylkesrekorden er nemlig på 34 grader og ble satt på Voss 5. juli 1889.

Men nå trekkes også onsdagsmålingen fra Ulvik i tvil:

— Vi setter et stort spørsmålstegn ved den. Men om den blir strøket, tør jeg ikke uttale meg om. Måleren på Hjeltnes er ikke vår, men tilhører Hjeltnes gartnerskole, og vi kommer heretter til å se helt bort fra den når topplistene lages, sier Kari Bergfjord ved Vervarslinga til Avisa Hordaland.