30-åringen som er siktet for drapet på Kai Albert Foss (31) på Brattholmen i forrige måned, kan ha skadet seg selv med kniven for å styrke sin egen forklaring om selvforsvar.

Det skriver BA tirsdag formiddag.

Ifølge avisen skal en foreløpig sakkyndigrapport konkludere med at kuttskaden i siktedes venstre underarm kan være påført av andre — eller være selvpåført.

Den 30 år gamle mannen ble i dag fengslet i ytterligere fire uker av Nordhordland tingrett.

- Drepte i selvforsvar

Den drapssiktede småbarnsfaren har forklart til politiet at han grep til kniv for å beskytte seg mot den drepte 31-åringen. Angivelig skal han ha blitt angrepet av Kai Albert Foss grunnet sjalusi, og grep til kniv for å forsvare seg.

Foss fikk et knivstikk i mageregionen, og blødde i hjel av skadene.

Helge Wesenberg, siktedes forsvarer, mener det ikke er hold i den sakkyndige antakelsen om at drapsmannen selv har påført seg skadene i armen.

— Det fremstår som en vill spekulasjon, sier 30-åringens forsvarer til BA.

Naboer prøvde å hjelpe

Kai Albert Foss og hans kjæreste tilbrakte kvelden søndag 3. februar hos den antatte gjerningsmannen, sammen med én person til.

Der skal de ha sett fotball og spilt TV-spill. I løpet av kvelden og natten oppsto det en krangel som endte med at Foss ble knivdrept.

Flere naboer har tidligere fortalt til BT at de våknet av støy rundt klokken halv tre natt til mandag 4. februar. Flere løp ut for å hjelpe, og så knivofferet ligge på bakken - sterkt blødende.

— Jeg åpnet vinduet for å be dem om å roe seg, da jeg så en mann vakle nedover den glatte bakken utenfor her. Plutselig deiset han i bakken, så jeg løp ut for å se om jeg kunne hjelpe, forteller en nabo til bt.no.

Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med påtaleansvarlig Eli Valheim eller forsvarer Helge Wesenberg tirsdag formiddag.

LEILIGHET: Drapet skjedde etter både offer og gjerningsmann hadde sett fotballkamp og spilt fotballspill i en kjellerleilighet. FOTO: RUNE MEYER BERENTSEN