Meldingen gikk ut på at den ni år gamle jenten ble dratt inn i en hvit bil av en mann uten bukser. Hendelsen skal ha skjedd i Kråvasslia på Flaktveit i 18.30-tiden i går. Politiet ble varslet klokken 18.43.

– Vi tror de to vitnene må ha misforstått situasjonen. Det har ikke kommet noen melding om noen savnet jente, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved 23.30-tiden torsdag.

Da hadde politiet nettopp trappet ned en svært omfattende aksjon, som inkluderte alle operative enheter i bergensområdet.

To venninner varslet

Siden ingen barn er meldt savnet, tror politiet de to 13 år gamle jentene som meldte fra, kan ha misforstått situasjonen. I går etterlyste de derfor voksne som kan ha hentet et barn inn i en bil i det aktuelle området.

— Vi vet fortsatt ikke hvem det dreier seg om, men siden det ikke er kommet noen savnet-melding er det trolig ingen bortføring, sier Eide til bt.no fredag morgen.

De to 13 år gamle jentene som varslet politiet, er venninner av jenten. Men de kjente ikke navnet på niåringen, og politiet vet ikke hvem hun er.

De to 13-åringene varslet den enes mor, som igjen ringte politiet.

Stor aksjon

Politiet satte i gang en omfattende aksjon, og hadde blant annet samling ved Kyrkjekrinsen skole, der det var stort oppmøte av sivile og uniformerte politibiler, og politimotorsykler.

Mannen skal ifølge de to vitnene ha vært i 30-årene, og hatt på seg en blå t-skjorte.

Politiet hadde i kveld samling ved Kyrkjekrinsen skole der aksjonen ble koordinert. Store styrker er ute og leter etter den beskrevne bilen.
ANE BØRHAUG (MMS)