ROY HILMAR SVENDSEN

Alle i politiet som BT snakket med i går, understreker at kriminalteknikerne ennå ikke er kommet med noen endelig konklusjon om årsaken til at det begynte å brenne på loftet i trehuset ved 22.30-tiden onsdag. Først i dag regner politiet med at teknikerne er ferdig på åstedet.

— Vi utelukker ikke at brannen er påsatt, men det er for tidlig å konkludere med noe. Det gjenstår en del undersøkelser, og vi jobber for fullt med denne saken, sier politioverbetjent Per-Ivar Bøe ved tyveri- og brannseksjonen på Bergen sentrum politistasjon.

Ikke sikre

Faktum er likevel at en mann tidlig i går ble arrestert og siktet for å ha tent på huset. Ifølge politiadvokat Tore Johan Sørland var det opplysninger som fremkom kort tid etter brannen som førte til pågripelsen. Politiet jobbet i går på spreng for å få bekreftet eller avkreftet disse opplysningene gjennom avhør av både siktede og andre vitner.

— Foreløpig jobber vi ut fra muligheten at brannen kan være påsatt, men vi er ikke helt sikre på at dette i så fall er rett mann. Vi har foreløpig ikke fått bekreftet disse opplysningene, sa Sørland til BT i går formiddag.

Etterforskningsleder Siri Doksæter ønsker ikke å kommentere verken tekniske funn eller hvordan saken står, men bekrefter at mannen inntil videre har status som siktet. Dersom politiet skulle få styrket mistanken mot mannen, vil han bli fremstilt for varetektsfengsling i formiddag.

Ligger til observasjon

Trehuset som brant, ligger på hjørnet av Engen og Sverres gate. Da brannvesenet kom til stedet, lå en 42 år gammel kvinne forkommen nederst i trappeoppgangen. Hun ble undersøkt av lege og kjørt til Haukeland universitetssykehus.

— Kvinnen ligger fortsatt til observasjon og har det etter forholdene bra, fortalte etterforskningsleder Siri Doksæter til BT i går ettermiddag.

Brannen startet på loftet i den tre etasjer høye bygningen, der det skal være hybler. Ifølge brannsjef Helge Eidsnes er øverste etasje fullstendig utbrent, og det er store sot- og vannskader i resten av huset.