• Dersom noen av gjestene våre begynner å røyke nå når dette blir forbudt, er jeg sikker på at gjestene kommer til å ta affære, sier Per Jørgensen.
Gunnar Wiederstrøm

Sammen med Steinar Knudsen eier han KJS Servering som blant annet driver utestedene på Zachariasbryggen, Maximhuset og Banco Rotto.

— Siste gang jeg var på Brann Stadion, der det nå er røykeforbud, var det en stakkar som prøvde seg. Han ble truet med utkastelse av dem som satt omkring. Jeg tror dette kommer til å gå greit. Men Bergen kommune har ikke tillatt skjenking på uteserveringene etter klokken 24. Det tror jeg kan skape praktiske problemer når gjester vil ta seg en tur ut for en røyk og ikke kan ta med seg ølglasset.

Espen Galtung Døsvig, som driver flere nattklubber i Bergen, tror heller ikke røykeforbudet fører til problemer.

— Dersom noen begynner å røyke, vil de pent og rolig bli bedt om å forlate lokalet. Jeg ser frem til røykfrie lokaler med møbler uten svimerker og CD-spillere og høyttalere uten nikotinbelegg.

Eric Saudan, som er president i Reiselivsbedriftenes Landsforening og driver Lysstedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tracteursted, tror hans gjester vil respektere røykeforbudet. Men han ser for seg problemer for de brune pubene og enkelte nattklubber.

— Det er viktig når først loven er der at bedriftene forsøker å gjennomføre den så godt de kan. Det er tross alt snakk om norsk lov, og seriøse aktører følger norsk lov, sier Saudan.