— Jeg forventer at Chess vil fortsette å leve sitt liv i lavprissegmentet. Selskapet blir som før, men med en finansielt sterkere eier. Det tror jeg vil bli bra. Det kan til og med bli en fordel for forbrukerne, sier Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet.

Konkurransetilsynet er ikke like begeistret.

— NetCom er nest størst i Norge i antall mobilkunder, og Chess tredje størst. Det er et stort oppkjøp som det er klart vi vil se nærmere på, sier Joakim Berge, fungerende sjef for seksjon for telekommunikasjon og medier i Konkurransetilsynet.

Det er dette tilsynets jobb å vurdere om oppkjøpet tjener forbrukerne eller ikke.

Tror ikke alle rømmer

Berge vil ikke si noe mer om dette før han har fått melding om oppkjøpet. Den er ventet i løpet av sommeren.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Norden, Pål Kvalheim, sier Telenor vil benyttet tiden TeliaSonera bruker på de kommende fusjonene til å kapre kunder fra dem.

— Vi tror ikke alle kundene til Chess blir med over til NetComs nett. Overføring krever at kundene bytter ut sim-kortene, og det vil gjøre at mange vil vurdere å bytte leverandør, sier han.

Kan ikke kjøpe opp

Det er ikke aktuelt for Telenor å gjøre som TeliaSonera og kjøpe opp en mindre lavprisaktør for å bedre konkurranseevnen.

Det ville neppe Konkurransetilsynet tillatt.

— Vil Telenor senke prisene for å hindre kundeflukt fra nettet?

— Jeg kan love at vi skal være konkurransedyktige på pris og service og alt som betyr noe for forbrukerne, sier Kvalheim.

– Jeg forventer at Chess vil fortsette å leve sitt liv i lavprissegmentet, sier Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet. FOTO: MARTEN HOLM, SCANPIX