• En lapskaus. Det er det politikerne har laget til, sier torghandler Sigurd Gripsgaard. Hva mener du?

Torghandlerne er oppgitt, men ikke overrasket over at det planlagte servicebygget som skulle gjøre hverdagen lettere for dem, enda en gang er skutt ut i det blå.

**Les mer:

Tommelen ned for Torget-forslag**

Sigurd Gripsgaard har solgt frukt siden 1962, og har sett litt av hvert de siste par tiårene når det gjelder planer for Torget som ikke er blitt realisert.

— Jeg tror nok at dette bygget kommer, for det er ikke tvil om at vi trenger det. Vi kan ikke holde det gående med provisoriske løsninger på ubestemt tid. Finansieringen skal jo også være i orden. Det store spørsmålet er når planene blir realisert. Der er jeg mer usikker, og tør ikke tippe en gang. Men jeg er stygt redd for at det kan ta noen år, sier Gripsgaard.

**Les også:

Sier nei til privat mathall**

Nye runder tar tid

— All erfaring tilsier at nye runder med nye tegninger, planer og kommunale vedtak tar mye lengre tid enn det som blir forespeilet. I mellomtiden får vi vel klare oss som best vi kan, sier han.

Selv må han transportere frukten sin til og fra kjølelager i Åsane hver dag.

— Det går jo greit, men tenk hvor mye enklere det ville vært om vi bare kunne trille vognene inn på et kjølerom rett borti her, sier han.

Utformingen av nybygget er ikke det han er mest opptatt av.

— Du kan jo si det er stygt, men bygget trenger vi. De klarer å ordne slike ting i byer ute i Europa. Men i Bergen er det jo komplett umulig, sier Gripsgaard.

I finværet går det greit, og turistene klager ikke. De strømmer til og ser ut til å trives under de røde baldakinene.

- Tragisk

Blomsterhandler Arne Lyngbø mener det hele er tragisk.

— En ting er at nybygget ikke ser ut, hvis man skal dømme etter tegningene. En annen ting er at det er altfor lite. Det dekker jo ikke fjerdedelen av torghandlernes behov, sier Lyngbø.

Han mener bygget burde hatt en mye større grunnflate. Dermed hadde man unngått problemene med den dominerende høyden på tre etasjer.

— Men det viktigste er at vi får et bygg som er tjenlig og praktisk. Politikerne kan ikke dette. De burde høre mer på oss som jobber på Torget. Vi vet bedre enn dem hvordan dette bør gjøres, sier Lyngbø.

Hva mener du om tilstanden på Torget? Si din mening i kommentarfeltet!

Nielsen, Rune
Nielsen, Rune
Nielsen, Rune