I forrige uke så folk i Kvinnherad plakaten på en rekke steder. Den var hengt opp over hele kommunen, på vegger, stolper, postkontor og kjøpesenter. Avsenderen er anonym og lover penger for tips i en voldtektssak.

Etterlyser dagbok

Dette er innholdet på lappen, i A4-format, som er hengt opp:

«Dusør 75.000

Kr 50 000 (femtitusen) til den eller de som har informasjon som kan føre til ny sak og frifinning, i saken der en 34 år gammel mann ble uskyldig dømt i 2010 for voldtekt av en 14 år gammel jente i 2002.

Kr. 25.000 til den eller de som kan skaffe til veie jenta sin dagbok fra 2002, som blir holdt skjult av jenta.

100 % anonymitet. Send mail og vi vil kontakte deg pr mail eller tlf om ønskelig.»

Til slutt er det oppført en e-post der man kan henvende seg.

Nye oppløsninger Ved Kvinnherad lensmannskontor har de etterforsket saken siden den ble kjent før helgen.

— Vi har nye opplysninger som går i retning av at vi skal klare å løse denne saken, sier politiførstebetjent Stig Dagfinn Tveiten.

Han ønsker ikke å gå inn på innholdet i de nye opplysningene, men forteller at politiet har gjennomført vitneavhør. Flere slike gjenstår.

Plakatene henspeiler på en voldtektssak, der en mann ble dømt for voldtekt av en 14 år gammel jente i 2002. Han ble også dømt til å betale 287 000 kroner i erstatning.

Ønsker ikke kontakt Politiet ønsker ikke å kommentere om de har vært i kontakt med mannen.

bt.no sendte en e-post til adressen der man kunne sende inn tips i saken. Vi spurte om å få snakke med vedkommende som lovet dusøren, og fikk til svar at «han ønsker ikke kontakt med pressen nå, men sier han aldri hadde ønsker om at saken skulle ta en slik vending, men bare at de som vet noe skulle stå fram så han kan få saken opp på nytt.»

Kjell Steinsbø, bistandsadvokat for offeret, reagerer sterkt på påstanden om at det skal finnes en skjult dagbok.

— I retten var min klient spurt om hun hadde en dagbok. Hun svarte ja, men sa den var gått i bosset. Det var heller ikke informasjon som kunne kaste lys over saken. Jeg synes det er patetisk å påstå at dagboken finnes, sier Steinsbø.