— I sommer så jeg en blomsterpotte som hadde landet på glasstaket rett over Dolly Dimple's. Potten kan ha forårsaket et hakk i vinduet, som over tid har utviklet seg til å bli en sprekk på grunn av vinden. Det blir akkurat som med et bilvindu, sier Storetvedt.

Han leste i avisen at ekspertene ennå ikke kan gi noe svar på hvorfor glasstaket ved pizzarestauranten eksploderte tirsdag i forrige uke.

— Da tenkte jeg på blomsterpotten vi så i sommer, og at den kunne ha forårsaket en sprekk som førte til at glasset nå knuste, sier ingeniør Storetvedt.

Storetvedt gikk over Torgallmenningen med en kamerat da de ble oppmerksomme på blomsterpotten på glasstaket over Dolly Dimple's.

— Blomsten og masse jord lå midt på taket. Det blåste kraftig den dagen, og blomsterpotten har trolig blitt feid ut av vinduet av en blafrende gardin. Vi så et åpent vindu i tredje eller fjerde etasje, rett over glasstaket, sier Storetvedt.

Storetvedt husker ikke hvilken dag han så blomsterpotten på taket, men antar det er halvannen til to måneder siden.

— Vi vet at glasstaket har tålt flere blomsterpotter. Dersom en blomsterpotte skulle vært skyld i at glasset gikk i tusen knas, måtte det ha skjedd med en gang, sier prosjektleder Steinar Birkeland i Scandiaconsult.

Selskapet som undersøker glasstaket for mulig svakheter, har alt vurdert blomsterpotte-teorien. I slutten av neste uke kommer resultatene fra en lab-undersøkelse av glasset.

Birkeland vil ikke avvise blomsterpotte-teorien kategorisk, men sier at det herdet glass skal tåle en såpass lett gjenstand med runde kanter. Han er mer bekymret for verktøy i forbindelse med vedlikeholdsarbeid.

— Har beboerne i etasjene over glasstaket fått noen instruks om hva de bør og kan ha i vinduskarmene?

— Det har vi ikke grunnlag for. Men i forbindelse med vedlikeholdsarbeid er vi ganske nøye på å sikre skikkelig.

KNUST: Kan en blomsterpotte ha ført til at glasstaket over Dolly Dimple's eksploderte? ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ