Banden har herjet i Eidsvåg— og Åstveit-området i Åsane.

— Vi jakter fremdeles på tyvene og skjærgårdsjeepen. Per nå etterforsker vi i hvert fall fem ulike saker, blant dem to båttyverier, sier politibetjent Morten Klokkeide til BT i 20-tiden tirsdag.

Opptil fire politifolk, inkludert tjenestemenn fra politibåten, har deltatt i etterforskningen fra tidlig tirsdag morgen.

Full jakt

Båtbande-saken er en smule komplisert og omfatter flere åsteder.

— Og vi ser ikke bort fra at det blir flere saker, sier Klokkeide.

— Den siste tiden har vi sett flere forsøk på tyverier av og fra båter.

Våknet til tyvene

Historien startet i 07-tiden tirsdag morgen, da folk i Ervik oppdaget tyver som romsterte rundt nede ved sjøen på Snekkarplassen i Åsane.

Vi ser ikke bort fra at det blir flere saker

Morten Klokkeide, politibetjent

Der lå det båter og båtutstyr, og fra et naust hadde tyvene stjålet med seg diverse gjenstander. Også en bensintank forsvant.

OPPGITT: Harry Indrevær (foran), selv båteier i Eidsvåg, fulgte med da politiet fikk heist opp landstedsbåten med tre større, demonterte påhengere oppi. - Du blir jo mørkredd av sånne saker som dette. Dette er slakt av motorer, sier han. For bare en måned siden ble han selv frastjålet en liten påhenger fra båten sin lenger inne i viken. Bak står politibetjent Morten Klokkeide.
Ørjan Torheim

I tillegg ble det stjålet en stor skjærgårdsjeep, en Yamarin 56 med en 100-hesters Yamaha-motor, fra Snekkarplassen. Politet har vært i kontakt med eieren av den, og tyveriet vil naturlig nok bli anmledt.

Kuttet linen og stakk

Som tipser-bildet til høyre i denne saken viser, dro tyvene av gårde i skjærgårdsjeepen — med en stjålet landstedsbåt på slep.

Du blir jo mørkredd av sånne saker som dette

Harry Indrevær, båteier i Eidsvåg

Landstedsbåten var fullastet med tyvegods, blant annet påhengsmotorer, redningsvester og bensintanker.

Etter at tyveriene var oppdaget, valgte tyvene å kutte slepelinen til landstedsbåten - deretter durte de videre ut Byfjorden. Noen båtfolk tok så landstedsbåten på slep og fraktet den tilbake til Snekkarplassen.

- Savnet i 4-5 år

I 20-tiden tirsdag ble båten heist opp på kommunekaien i Eidsvåg, etter at politibåten hadde slept den dit. Oppi landstedsbåten lå fortsatt tre større påhengsmotorer, eller rettere sagt restene av dem.

Politiet vet ikke hvem disse motorene tilhører. Deler av det øvrige tyvegodset fra båten er gitt tilbake til de rettmessige eierne.

Kanskje de har tatt seg en pause og skal ut igjen i natt

Morten Klokkeide, politibetjent

Politiet har vært i kontakt med en mulig eier av den stjålne landstedsbåten. Han har sagt til politiet at båten, hvis den er hans, har vært sporløst borte etter et tyveri for fire-fem år siden.

Ukjent rib

Også i Tømmerbakken i Eidsvåg har båttyver vært på ferde.

Under etterforskningen av saken fra Snekkarplassen, kom politiet der over en stjålet, oransje rib-båt med en 90-hesters Mercury påhenger. Den lå i nærheten av andre båter som var forsøkt stjålet fra Tømmerbakken.

Politiet visste tirsdag kveld ikke hvem den oransje båten tilhører.

- Dette er slakt

På kommunekaien i Eidsvåg tirsdag kveld står Harry Indrevær og følger med på oppheisingen av den stjålne landstedsbåten.

Indrevær har motorseileren sin liggende i Eidsvåg båtlag like ved. For cirka en måned siden ble han selv frastjålet en 4-hesters påhenger. I samme rennet forsvant også en helt spesiell jolle, tilhørende en annen båteier. Det til tross for at båtlaget har vakt hver eneste natt.

— Du blir jo mørkredd av sånne saker som dette. Dette er slakt av motorer. Mange får sommerferiene sine ødelagt av dette, fastslår han.

Hvor tyvene og skjærgårdsjeepen er nå, hadde ikke politiet noe klart svar på tirsdag kveld.

— De kan være på farten, eller de kan ha lagt seg til et sted. Kanskje de har tatt seg en pause og skal ut igjen i natt, sier politibetjent Klokkeide.

FREKT SOM BARE...: Dette må vel være selve definisjonen på «frekkhetens nådegave». Her legger tyvene av gårde i en stjålet båt, slepende på en annen stjålet båt, som i sin tur er fylt med tyvegods.
2211-TIPSER