— Ja, vi er på utkikk etter «Vandreren», sier politibetjent ved Hol Lensmannskontor, Stefan Risan til Hallingdølen.

Bergenseren Terje Larsen skal ha mellom 1000 og 2000 hytteinnbrudd på samvittigheten siden han startet sine vandringer på begynnelsen av 1980-tallet. Han har sonet flere år i fengsel for forskjellige dommer. Nå ser det ut til at han igjen er ute på innbruddstokt.

Tok bilde av tyven

En hytteeier på Geilo tok tirsdag kveld en innbruddstyv på fersk gjerning, og fikk tatt et bilde av ham før han stakk til skogs. Tyven hadde drukket opp all sprit i hytten og forsynt seg av mat. Da hytteeieren spurte hvem han var, svarte gjerningsmannen at han het Terje Larsen. Ifølge politibetjent Risan ligner bildet svært mye på «Vandreren».

— Det er svært sannsynlig denne mannen det dreier seg om, selv om vi ikke kan være hundre prosent sikker før noen er tatt, sier Risan til Hallingdølen.

Tyvens handlinger stemmer godt med Terje Larsens tidligere mønster.

Nål i høystakk

Tirsdag forsvant innbruddstyven fra stedet før politiet kom frem.

— Vi har sett rundt i nærområdet, men det er vanskelig å vite hvor han har tatt vegen. Det er som å lete etter nålen i høystakken, sier Risan til Hallingdølen.

De siste tiårene har har «Vandreren» brutt seg inn i hytte etter hytte i den norske fjellheimen. Fremgangsmåten har vært å ta seg inn i en hytte ved å knuse vindu eller bryte opp dør, for deretter å forsyne seg med mat og drikke. Han har ikke pleid å gjøre noe annet hærverk enn å gjøre sitt fornødne på gulvet.

— Han er jo harmløs, men det er jo ille for dem som opplever innbruddene hans, sier Lill Heidi Tynnholt på Nordre Buskerud politidistrikts operasjonssentral til BA.