I begynnelsen av oktober ble Tore Stokka helt plutselig blind på begge øynene. Noen dager tidligere hadde han drukket sprit av en cola-flaske, og politiet fryktet at han var forgiftet av metanol.

Innholdet i cola-flasken er nå ferdig analysert. Undersøkelsene viste ingenting unormalt, og metanolmistanken er nå begravet en gang for alle.

— Innholdet på flasken viste seg å være helt vanlig etanol, altså alkohol, med styrke 43 prosent, forteller lensmann i Austrheim, Kjell-Idar Vangberg.

Situasjonen er likevel like fortvilende for Stokka.

— Jeg har fortsatt ikke fått synet tilbake. Jeg har tatt en masse prøver på Haukeland, men ikke fått noen svar på hvorfor jeg er blitt blind, sier 28-åringen til BT.

I morgen skal han til den siste undersøkelsen på Haukeland universitetssykehus.

— Vi har foreløpig ikke funnet noe galt med øynene hans, forteller avdelingsleder Eyvind Rødal ved øyeavdelingen.

Legenes teori er at Stokka har mistet synet på grunn av en eller annen psykisk reaksjon. Det finnes flere eksempler på at personer har mistet synet av psykiske årsaker, men slike reaksjoner er mest vanlig blant barn og unge. I slike tilfeller får vedkommende synet tilbake etter kortere eller lengre tid.

— Ut fra våre antakelser, er det gode muligheter for at Stokka skal få synet tilbake. Men vi vet ikke hvor lang tid det kan ta, sier Rødal.

I mellomtiden gjør Tore Stokka det beste ut av situasjonen. Etter tre uker som blind, begynner han så smått å fungere hjemme igjen.

— Det går for så vidt greit. Jeg kjenner jo huset ut og inn, og klarer fint å ta meg frem. Dessuten har jeg en kjempesnill samboer som gir meg all hjelpen jeg trenger, sier Stokka.