Fredag meldte bt.no at katten til Harald Nævdal, bedre kjent som Demonaz i black metal-bandet Immortal, var forsvunnet etter at han hadde mottatt et trusselbrev. Pus har aldri vært borte før, og Nævdal ble bekymret for at noen hadde kidnappet henne.

Hull i magen

Grytidlig i går morges banket det på hjemme hos Nævdal. En forbipasserende kvinne hadde hørt pusen som lå på trappen utenfor og mjauet.

— Da jeg kom ned fant jeg Pus full i kuttskader. Hun hadde store kutt på siden, under magen og på det ene bakbeinet. Hun var ikke spiddet på midten, men hadde et hull på den ene siden som gikk ut igjen på den andre siden. Hun var ille tilredt. Det er ikke noe kjekt å få hun hjem i den tilstanden, det er ingen som vil oppleve det, forteller Nævdal.

Han kjørte rett fra Søndre Kleivesmug til dyrlegevakten. Tilstanden var da svært kritisk.

— Det var et avlivningsspørsmål. Vi hadde ikke prøvd å redde henne hvis hun var så ille tilredt at hun ikke hadde det bra. Men i dag har jeg fått vite at utsiktene til at hun overlever er gode. De er optimistiske, sier Nævdal.

- Neppe skadet av seg selv

Veterinærene kunne raskt avkrefte at katten ikke var blitt overkjørt, ettersom røntgen ikke viste et eneste benbrudd. Foreløpig kan de ikke slå fast at Pus er blitt mishandlet, men de kan heller ikke utelukke det.

— Jeg lurer selvfølgelig på om noen har gjort dette mot henne. Jeg tror det er lite sannsynlig at hun har blitt skadet slik av seg selv, sier Nævdal.

- Hva tenker du om at noen kan ha gjort dette?

— Jeg vet ikke hva man skal si til det. Jeg har ingen forståelse for mennesker som kan gjøre sånt.

Nå er Nævdal først og fremst opptatt av at katten overlever.

— I første omgang tenker jeg bare på katten, at hun er i orden og ikke har det vondt. Hvis noen har gjort dette får vi ta det i en annen omgang. En politianmeldelse blir selvsagt vurdert.

Mange viser omtanke

Pus får fremdeles veterinærbehandling, og Nævdal har fått vite at det vil ta lang tid før hun blir frisk. I morgen skal han besøke henne på klinikken.

Etter at bt.no omtalte saken har Nævdal fått svært mange reaksjoner fra folk som sympatiserer.

— Jeg får hele tiden SMS fra folk som sier at de skal se etter pusen. Det er jo mange som kjenner til denne katten, de har sett henne i smuget når de går forbi. Hun er jo lite grann kjendis.

Nævdal er takknemlig for at folk engasjerer seg.

— Det er tydelig at folk blir provosert av dyremishandling, sier han.

RUNE STØLÅS
Osmose Productions