• Jeg tror Anders er i live. Mitt håp er at han er blitt syk og gjemmer seg i Bergen, sier Lars Möckelind.

Han er i Bergen for å lete etter sin savnede sønn, Anders Möckelind. Natt til forrige onsdag ringte den svenske 24-åringen en venninne. Siden har ingen hørt fra ham.

— De siste dagene har bølget mellom håp og fortvilelse. Nå ber jeg dere bergensere om hjelp til å finne min sønn. Vær så snill, ring politiet hvis dere har informasjon om Anders.

La igjen telefonen

Anders Möckelind flyttet fra barndomsbyen Karlstad til Bergen den 1. september i fjor. Siden har han tatt strøjobber ved restauranter og utesteder.

— Han har planer om å begynne på en kunstskole, enten her i Bergen eller i Göteborg, forteller faren.

Tirsdag i forrige uke oppholdt Anders seg hjemme i Strangehagen 2. I løpet av natten eller onsdag formiddag forlot han hybelen ulåst. Både nøkkelknippet og mobiltelefonen hans lå igjen.

— Han tok med seg lommebok og bankkort, men det har ikke vært bevegelse på kontoen hans, forteller Anders' søster, Elin.

Hun har bodd i Bergen de to siste årene, og forsto at noe var galt da hun ikke fikk kontakt med broen på telefon.

Etterlysningsplakater

Da Lars Möckelind fikk vite at sønnen var savnet, kastet han seg i bilen og kjørte til Norge. Den siste uken har han vært i flere møter med politiet, hengt opp etterlysningsplakater og lett etter sønnen på Byfjellene.

— Jeg har lett i området rundt Rundemanen. Anders var veldig glad i Byfjellene. Han tilbrakte mye tid der.

— Hva tror du har skjedd?

— Det er et mysterium, men jeg har hørt om personer som forsvinner og dukker opp etter noen dager, uten å vite hva de har gjort. Jeg tror Anders kan ha fått en psykisk reaksjon, og at han gjemmer seg i Bergen.

Politiet har lett etter svensken med helikopter, hunder og dykkere. Foreløpig har de bare fått inn seks tips, noe som er lite i forsvinningssaker.

— Alle som har informasjon, må kontakte politiet. Ring selv om tipset føles lite og ubetydelig. Det kan være brikken vi trenger for å finne ham.

SAVNET: Svenske Anders Möckelind (24) har ikke gitt livstegn fra seg siden natt til onsdag i forrige uke.<p/>FOTO: PRIVAT