Kan hende er de sure for at RBK gikk på trynet i serien. I hvert fall prøvde adressa.no å prakke enda mer regn på bergenserne enn vi har fått i år:

«22,6 millimeter nedbør det siste døgnet gjorde at årsnedbøren for 2007 på målestasjonen Florida i Bergen sentrum passerte den 40 år gamle nedbørsrekorden», meldte adressa.no i dag, og ble sitert blant annet av NTB.

Etter en stund ble saken dementert. Journalist Torsten Hansen bedyrer at regnfeilen skyldtes — ja, nettopp - en regnefeil.

— Jeg hadde lest feil på en tabell, sier Hansen til bt.no.

Inntil videre må vi altså vente enda en stund på å slå regnrekorden fra 1967. Venting er vi jo vant til, som trønderen påpeker:

— Tja, hvor lenge var det dere måtte vente på seriegullet?

Tredje våteste Med 22,6 millimeter siste døgn er 2007 nå Bergens tredje våteste år noen gang.

I går ble det klart at den magiske grensen på 3000 millimeter var passert. Dermed har Bergen fått over tre meter regn i løpet av 2007. Det er det fjerde høyeste som er målt noen gang.


Les også: Tre meter regn

Meteorologikonsulent Stian Gundersen ved Meteorologisk institutt sa i går at han ikke forventet så mye nedbør de siste døgnene at tredjeplassen ville bli passert innen årets utgang.

Men med 22,6 millimeter nedbør siste døgn er det nettopp det som har skjedd. Så langt i år har det kommet 3023,6 millimeter nedbør.

— Det kom mer nedbør i går formiddag og ettermiddag enn modellene viste, og dermed gikk 2007 opp på tredjeplass, sier Gundersen.

Se oppdatert værmelding

Rekorden er fra 1967, da det ble målt 3069 millimeter nedbør i byen. Andreplassen er fra 2005, med 3055 millimeter nedbør. Det er varslet litt regnbyger i dag, men Gundersen tror ikke andreplassen er innen rekkevidde.

— Det kommer neppe 31,4 millimeter nedbør før året er ommme, sier Gundersen, men minner om at han tok feil da han sa omtrent det samme om fjerdeplassen i går.

TREDJE VÅTEST: 2007 blir det tredje våteste året i Bergen noen gang. Her fra Torgallmenningen 28. juli i år.