Nominasjonskomiteen med Odd Rambøl i spissen ønsker borgfred mellom stridende fløyer. Flertallet mener at både varaordfører Terje Ohnstad og finansbyråd Trond Tystad bør være blant de fire fremste på listen ved kommunevalget i 2003.

Mens de to AUF-representantene i komiteen fortsatt krever Tystad på andreplass, som i 1999, mener Rambøl-fløyen at det får holde med plass nummer fire.

I den første innstillingen fra nominasjonskomiteen ville ikke flertallet engang ha den omstridte byråden på valglisten.

På møtet i komiteen i går ettermiddag ble det dermed lagt opp til et kompromiss som i hvert fall flertallet på seks håper kan bidra til forsoning og fred.

Tystad avslappet

— Vi er enige om at både Ohnstad og Tystad skal være blant de fremste kandidatene. Dermed ligger det vel i kortene at den som ikke får andreplassen, vil få den fjerde, sier Odd Rambøl til Bergens Tidende.

Trond Tystad sier på sin side at han har et avslappet forhold til den dragkampen han er involvert i. Han understreker at han har stilt seg til disposisjon og ikke krever noen bestemt plass på listen.

— Etter at lokallagene delte seg i noenlunde like store grupper med tanke på hvem som burde ha andreplassen, så synes jeg det er greit at nominasjonsmøtet i januar tar den endelige avgjørelsen.

Jeg vil også påpeke at min motkandidat, Terje Ohnstad, gjør en utmerket jobb, så i de ukene som ligger foran oss til nominasjonsmøtet håper jeg bare at vi kan få en ryddig prosess videre, sier Tystad.

- Jeg prioriterte Ohnstad

— Hvorfor var det så om å gjøre å unngå Tystad på andreplass, Rambøl?

— Jeg er ikke enig i det uttrykket. Det var en prioritering av kandidater, og i denne situasjonen prioriterte jeg Ohnstad.

— Hvorfor? Tystad hadde andreplassen forrige gang?

— Når det gjelder de nærmere begrunnelser for personvalgene, foretrekker jeg å gå inn på det på nominasjonsmøtet, sier Rambøl.

Enighet om kvinnene

Nominasjonskomiteen har for øvrig enstemmig holdt fast på Anne-Grete Strøm-Erichsen på førsteplass. Det er også enstemmighet om at Anne Gine Hestetun skal ha tredjeplassen. På fjerdeplass har Tystad fått seks stemmer, mens to (AUF) holder på Ohnstad.

Ruth Grung, som er leder i Arbeiderpartiet i Bergen, er enstemmig oppført som nummer fem, mens Eilert Jan Lohne har fått seks stemmer på sjetteplass. De to AUF-erne ønsker derimot Thor Brekkeflat på samme plass.

Det er videre enstemmighet om Heidi Havelin som nummer syv, Pål Thorsen som nummer åtte og Line May Turøy som nummer ni. På tiendeplass er det dissens: Fem av medlemmene ønsker der Jan Kristoffer Mathiassen, mens tre ønsker Geir Dale.

<b>OMSTRIDT:</b> Trond Tystad blir likevel ikke vraket på Ap-listen i Bergen, men ser ut til å rykke ned et par hakk, fra andre til fjerdeplass.<p/> ARKIVFOTO: ANITA ARNTZEN