— Sikkerheten går foran alt, forsikrer rektor Helge Mjøs ved Nygårdslien skole. I går kveld hadde byggefolkene jobbet på spreng. Skoleplassen var blitt tre ganger så stor, gravemaskinene kjørt bort fra plassen og alt lagt til rette for en god skolestart. Barn og foreldre var fornøyd.

— Flott at skole og byggefolk ser problemene og handler, sier Ann-Magrit Grip og er ikke minst fornøyd med at skoleplassen er blitt langt bedre.

Nysgjerrig åpner plastmappen hun får på første skoledag, bretter ut den fargerike timeplanen og kaster et blikk på alle arkene til foreldrene. Hun sitter helt foran i klasserommet. Rolig følger hun med i det som skjer. Når troll skal tegnes, bruker hun mange farger. Hun liker å tegne.

— Det kjennes litt rart at eldstejenten er blitt så stor, innrømmer Ann-Magrit Grip med fire måneder gamle Martine på armen. Mange foreldre kjente det på samme måten.

— Jeg vil legge vekt på trivsel og samhold i klassen de første dagene. Barna skal få oppleve at det er kjekt på skolen, sier lærer Lene Monsen Hundvin som sammen med Knut Sæverud har ansvar for klasse 1 B ved Nygårdsline skole.