— Jeg hadde ikke penger til billetten, men hun (en av de tiltalte red. anm.) sa at jeg kunne spare eller låne penger. Derfor solgte jeg alle eiendelene mine, sa hun i retten torsdag.

100.000 kroner

Ifølge tiltalen skal 41-åringen ha blitt hentet fra Thailand via Gøteborg til Oslo for å drive prostitusjon av en av de tiltalte kvinnene i saken. Hun skal ha blitt forespeilet jobber som massøse, slik at hun kunne betale tilbake gjelden.

— Hun sa at jeg var så flink til å massere at jeg kunne få 100.000 kroner måneden for jobben, mente hun, sa 41-åringen i retten i dag.

I stedet havnet 41-åringen på bordell i Oslo der hun jobbet svært hardt og måtte gi store deler av inntektene til kvinnene som drev bordellet. Den thailandske kvinnen har også hatt regelmessige turer til Bergen for å ta imot kunder.

41-åringen er politiets hovedvitne i saken der to kvinner er tiltalt for menneskehandel og en kvinne er tiltalt for hallikvirksomhet.

Giftet bort

Kvinnen fortalte om en hard oppvekst i Thailand. Foreldrene hennes døde da hun var liten, og som 16-åring ble hun giftet bort fordi slektningene ikke lenger ønsket å ha henne boende.

— Mannen min og jeg skilte oss etter to år. Da dro jeg til Bangkok og fikk meg vaskejobb for å forsørge meg og min bror. Etter hvert tok jeg kurs i massasje og begynte å jobbe på en spa. Der traff jeg NN (tiltalte red.anm.), fortalte kvinnen.

De to ble kjent fordi den tiltalte kvinnen ønsket massasje. Ifølge 41-åringen ringte kvinnen hver dag for å få massasje mens hun var i Bangkok.

— Vi ble venner. Hun var den snille personen som jeg stolte på, sa 41-åringen.

Gjemt bak skjermbrett

Bistandsadvokaten bad om at de tiltalte kvinnene skulle forlate salen når den fornærmede kvinnen forklarte seg for retten. Ifølge bistandsadvokaten er 41-åringen traumatisert og har store psykiske plager etter det hun er blitt utsatt for. Derfor ville det være vanskelig å se kvinnene som skal ha fått henne inn i prostitusjonen.

Retten mente at det var tilstrekkelig at de tre kvinnene satte seg bakerst i salen, gjemt bak et skjermbrett.