Den forklaringen holdt ikke for Bergen byrett, som har dømt mannen til fengsel i 120 dager, hvorav 60 ble gjort betinget.

Bergenseren, som er straffedømt fem ganger tidligere, kom rett fra varetektsfengsling i Skien da han satte seg på ettermiddagsekspressen til Bergen. På turen fra Hønefoss og over fjellet feiret han løslatelsen med betydelige mengder alkohol, og spaserte så rundt i togsettet hvor han var til sjenanse for flere medpassasjerer.

Gikk løs på togverten

Da togverten prøvde å snakke ham til fornuft, gikk lyset fullstendig for den sterkt berusete 31-åringen. Bergenseren rev et radiosett ut av togvertens hender hans slik at det knuste, før han sparket og slo løs på togpersonalet.

De klarte til slutt å overmanne den rabiate bergenseren, og holdt ham i et sete til toget ankom Arna stasjon, hvor han ble pågrepet av politiet.

Men 31-åringen ville ikke gi seg uten kamp. Han sparket en av lensmannsbetjentene i foten og prøvde så å bite ham i låret, og gjorde alt han kunne for å motsette seg arrestasjon.

— Ikke utilregnelig

Overfor Bergen byrett prøvde 31-åringen å unnskylde seg med at han hadde delirium.

— Jeg kom inn i en fantasiverden hvor jeg selv var Jesus og lensmannsbetjenten var Judas, har den angrende bergenseren forklart.

Retten mener likevel at han var strafferettslig tilreknelig i gjerningsøyeblikket, og at han derfor kan straffes for togbråket. Mannen ble også dømt for bruk og besittelse av hasj, samt heleri.

Den ubetingede delen av fengselsstraffen har 31-åringen sonet ferdig i varetekt.