— Jeg hørte bare et klikk. Han sa at jeg hadde vært heldig, fortalte 26-åringen gråtkvalt i Gulating lagmannsrett.

Den grufulle episoden skal ha utspilt seg på Hotel Norge den 9. oktober 1999. Den utdannede ballettdanseren fra Oslo hadde opparbeidet seg gjeld til en bekjent, og klarte ikke å betale tilbake i tide. Han var sikker på at han skulle dø da han kom inn på hotellrommet.

Lyddemper

— Jeg har sett mange nok kriminalfilmer til å forstå hva plast på gulvet betyr. Jeg skulle drepes, sa 26-åringen til retten mandag.

På hotellrommet befant det seg to personer. Den ene skal ha tatt opp en pistol og en lyddemper. 26-åringen hevder at han var vitne til at kreditoren hans matet magasinet med kuler.

— Han spurte hele tiden om jeg innså alvoret i situasjonen. Jeg gråt hele tiden. Alt var bare tåke.

Etter å ha kjent pistolen mot tinningen fikk 26-åringen en halv time til å skaffe 80.000 kroner. Det klarte han ikke. Kreditoren skal derfor ha ilagt ham et straffegebyr på 100.000 kroner.

Tvunget til hasjsalg

26-åringen ante ikke hvordan han skulle klare å betale tilbake gjelden. Det endte med at han forsøkte seg som hasjselger. Med fem kilo hasj i ryggsekken håpet han å tjene raske penger, og på den måten redde livet.

26-åringen sa i retten at han var overbevist om at han kom til å dø hvis ikke pengene ble betalt tilbake.

Hasjsalget endte med fiasko. 26-åringen ble pågrepet av politiet og dømt til to års fengsel for besittelse av narkotika. Ett år av straffen ble gjort betinget.

26-åringen har anket dommen fra Bergen byrett. Han sier at han ikke hadde annet valg enn å selge hasjen, og mener dette må regnes som nødrett.

Livredd represalier

Da saken var oppe for byretten nektet 26-åringen å oppgi navnet til mannen som truet ham på Hotel Norge. Det har han gjort nå, og i dag skal den angivelige gjerningsmannen forklare seg for Gulating lagmannsrett.

26-åringen ønsker ikke å være til stede under denne forklaringen. Han sa i retten at han regnet med å få store problemer etter å ha forklart seg om episoden på Hotel Norge.

Også 26-åringens forsvarer, advokat Bjørn Meltzer, er bekymret.

— Med bakgrunn av denne «skinnhenrettelsen» er det klart jeg frykter for min klients sikkerhet. Dessuten vet vi at to personer de siste årene er drept i bergensområdet i narkotikarelaterte saker, sier Meltzer til Bergens Tidende.