— Plutselig sto hun i døren sammen med to skumle, eldre menn. Det var bare henne jeg kjente. De sa de skulle inn, og truet seg frem med en 10-15 centimeter lang kniv, sier 18-åringen.

— Da de hadde brutt seg inn, var jeg sikker på at vi skulle bli drept, sier kjæresten hans.

Også 18-åringen trodde at deres siste time var kommet. I stedet ble det starten på et 30 minutter langt mareritt.

- Skal skjære dere i biter

Den unge, kvinnelige slektningen hadde bodd hos kjæresteparet i noen dager en uke i forveien. Hun skal ha problemer med narkotika og trengte et sted å bo. Natt til fredag kom hun tilbake for å hente noen klær hun hadde glemt igjen. Da var hun ikke alene. Med seg hadde hun to menn i 20-30 årsalderen.

— De sa at vi skulle bli skåret i hundrevis av biter, sier 18-åringen.

En av mennene tok en mobiltelefon og en mp3-spiller fra stuebordet.

— De var proffe og tørket bort fingeravtrykkene sine. Og så var de så trygge på seg selv. De prøvde ikke å skjule ansiktene sine i det hele tatt, men var helt sikre på at vi ikke kom til å anmelde dem, sier kjæresten til 18-åringen.

Etter at de fem hadde vært i leiligheten i omtrent ett kvarter, truet ranstrioen kjæresteparet til å ta ut penger i en minibank i nærheten. Da var klokken rundt kvart over ett om natten.

Truet på nytt

— Han ene sa jeg skulle ta ut så mye penger som mulig, og jeg fikk tatt ut 3000, sier kjæresten til 18-åringen.

— Så forsvant de tre, men et kvarter senere sendte de en tekstmelding. Der sto det at vi skulle gi dem 2500 kroner neste dag klokken 12, sier 18-åringen.

— Jeg ville egentlig ikke at vi skulle gå til politiet, men etter den meldingen skjønte jeg at vi måtte gjøre det for å få satt en stopper for dette. Ellers ville de bare fortsatt å kreve penger, sier kjæresten.

Da de anmeldte forholdet til politiet, ble de truet på nytt.

— Den ene av dem ringte og ba meg trekke anmeldelsen. Da skulle det ikke skje noen ting. Men om jeg ikke gjorde det, skulle han få noen kamerater til å ta meg uansett om han selv ble fengslet, sier 18-åringen.

Den spinkle gutten har nesten sluttet å spise og drikke. Han er ikke i tvil om at ranerne mente alvor med truslene sine.

— Jeg får ikke sove noe særlig, og er stort sett bare kvalm hele tiden. Hver gang jeg lukker øynene ser jeg de bildene på netthinnen. Hun jeg hadde vært så grei mot og gitt mat og penger, sto der og gliste. Hun hadde et stort smil om munnen, sier 18-åringen.

Lever i skjul

Bergens Tidende treffer ikke kjæresteparet i sitt eget hjem. Der har de bare vært én gang siden de ble truet og senere ranet natt til fredag. Da var politiet med. Av de tre personene som ranet dem, er en fortsatt på frifot. Nå bor de to i skjul. De planlegger å forlate landet i en periode.

— Jeg tror ikke jeg får sove ordentlig godt før den siste er i fengsel og jeg er ute av landet, sier 18-åringen.

Forholdet til slektningen sin, som nå sitter fengslet, tror han er ødelagt for alltid.

— En ting er å tilgi, en annen ting å glemme. Det kommer jeg aldri til å gjøre. Dette vil alltid være med meg, dessverre, sier 18-åringen.

fakta

  • Natt til fredag skal et kjærestepar ha blitt ranet av tre personer i sitt eget hjem i Bergen.
  • Fredag kveld ble en 18 år gammel jente varetektsfengslet for fire uker, siktet for ranet.
  • Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Verken aktor eller forsvareren ønsker å kommentere saken.
  • To menn er også mistenkte. En av er pågrepet og skal fremstilles for varetektsfengsling i dag. Den tredje er fortsatt på frifot.
BRUTALT RANET: For meg var det viktig å gå til politiet og å stå frem med historien min. Disse menneskene skal ikke få styre meg. Jeg skal komme meg over dette, men det vil ta tid, sier 18-åringen, som ble ranet i sitt eget hjem natt til fredag.