• Jeg trodde jeg skulle dø. Alt blodet gjorde at jeg trodde hovedpulsåren var truffet, sier 29-åringen som ble skåret opp i halsen på utestedet Ugla.

I går måtte en 42 år gammel mann møte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe 29-åringen i mars i år. Han erkjenner ikke straffskyld.

42-åringen, som tidligere har trent kampsport, husker overhodet ikke at han gikk til angrep på 29-åringen. Men han husker det meste av det som ellers skjedde både før og etter oppholdet på Ugla i Olav Kyrres gate.

Satt og drakk øl

Den fornærmede er en 29 år gammel stillasmontør fra Bergen. I går møtte han i tingretten som vitne. Han fortalte en gruvekkende historie om det som skjedde mens han satt ved ett av bordene og drakk øl.

— Jeg hadde nettopp tatt en slurk da hodet mitt plutselig ble rykket bakover. Så sprutet det blod over alt. Jeg tok meg til halsen, sparket stolen bakover, og snudde meg. Da så jeg tiltalte stå rett bak meg, fortalte 29-åringen i retten.

Han kom seg inn på et skjermet område på utestedet. Ved hjelp av ansatte prøvde han etter beste evne å stoppe blødningen til sykebilen kom.

En halv centimeter

29-åringen mener at forskjellen på liv og død i dette tilfellet kun var en halv centimeter.

— Hadde kuttet gått en halv centimeter lenger inn kunne luftrøret blitt truffet. Da kunne jeg ha druknet i blod, sa 29-åringen.

29-åringen fikk et 20 centimeter langt kutt i halsen, og ble operert på Haukeland universitetssykehus rett etter angrepet. I dag er han blitt følelsesløs i deler av ansiktet som følge av skadene han ble påført. Han er også blitt mye mer på vakt når han går ut på byen.

— Jeg setter meg ikke med ryggen mot inngangspartiet etter en sånn hendelse. Når jeg går ut i dag, ser jeg meg nøye rundt, og vurderer personene som er til stede, sa 29-åringen.

Sammen med bistandsadvokat Frode A. Borge krever han nå oppreisning og erstatning for økonomisk tap. Kravet er på rundt 100.000 kroner.

Kjente hverandre ikke

42-åringen og 29-åringen kjente hverandre ikke fra før. De sier også at de aldri noensinne har snakket med hverandre.

42-åringen fortalte i går at han hadde vært på flere utesteder før han endte på Ugla. Han hadde drukket en del øl utover kvelden. Men oppholdet på Ugla er et eneste stort svart hull.

— Husker du ingenting fra Ugla, ville aktor, Ellen Cathrine Greve, vite.

— Nei. Ikke annet enn at jeg lå på et eller annet gulv med håndjern på, svarte tiltalte.

— Du husker hva som skjedde før og etter Ugla. Hvorfor er alt svart når du er Ugla?

— Nei, det vet jeg ikke.

Det kom også frem i retten at tiltalte tidligere har trent kampsport. På spørsmål fra aktor nektet han på at han hadde kniv med seg på byen. Det kom også frem at han ikke finner igjen en av knivene sine, en liten rød lommekniv.