• Siste: Skjelettet stammer fra en fisk, bekrefter politiet. — Beinrestene som ble funnet i en hyttevegg i Hogganvik er rester av en fisk som et dyr kan ha dratt inn gjennom et hull i veggen, skriver Haugaland og Sunnhordland Politidistrikt på Twitter.

Sven Egenberg fra Bergen er hver sommer på hytten sin i Hogganvik landsby, ikke langt fra Vikedal, øst for Haugesund.

Da han skulle fjerne en vegg på vedskjulet, oppdaget han det som kan vise seg å være rester fra et skjelett. Det var Bergensavisen (BA) som først omtalte funnet.

— Der fant han noen beinrester som han syntes så veldig mistenkelige ut, forteller Tonje Sagen, som er på ferie i en hytte på samme sted.

Nå viser det seg altså at skjelettet ikke var så mistenkelig likevel.

Trodde det stammet fra menneske

Politiet ble kontaktet, men i mellomtiden tok de en rekke bilder av det de har funnet og viste dem frem til en lokal lege.

Han mente at beinrestene kan stamme fra et menneske.

— Det er litt skummelt dette her, men Sven føler det er spøkelser i huset fra før. Derfor er han ikke så veldig bekymret, sier Sagen, som uttaler seg på vegne av hytteeieren.

Hytten til eieren er over 200 år og har vært i familien i generasjoner. Ifølge Sagen har veggen på vedskjulet blitt skiftet før.

Skal sikre skjelettet

Det lokale politiet har ikke rykket ut til hyttestedet.

— Vi har ikke vært der ennå. Vi sender inn en patrulje dit i løpet av kvelden for å se på det. De skal finne ut hva dette er for noe, sier Jan Magne Østebøvik, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistriklt.

Han forteller at patruljen på en eller annen måte vil sikre skjelettet. Og så vil de få en krimtekniker til å se på det i ettertid.