• Det er nå det begynner, sier rektor ved NKF.

Etter en høylytt forrige uke, trodde kanskje mange at fadderuken var over.

— Ikke for oss, vi startet i går og holder på til søndag.

Det forteller Susanne Svendsen, fadder ved Norges Kreative Fagskole, før gruppen haster videre på bar-til-bar-runden.

220 nye studenter og 140 «gamle» returnerte til skolebenken i går. Sammen med studentene ved BI har de fadderuke denne uken.

Eget opplegg

NKS har ikke noe samarbeid med studentlederne som tidligere i høst tok initiativ for å flytte fokus i fadderuken vekk fra fest og alkohol.

— Nei, vi kjører vårt eget opplegg, sier aktivitetsansvarlig Karen Vaksdal Madsen.- Men fokuset vårt er på å bli kjent, ikke å drikke seg full, fortsetter hun.

Vaksdal Madsen forteller at studentene har blitt inndelt i grupper på tvers av klasser. Noen er kledd ut som dominobrikker, andre går med svømmeføtter, og noen er surret inn i aluminiumsfolie.

— Vi er en kreativ fagskole, så vi prøver å være litt kreative, sier hun.

Ikke bare alkohol

— Vi har forskjellige alkoholfrie aktiviteter, blant annet ved akvariet. Og så sørger vi for at studentene får i seg mat underveis.

Det sier Axel Eikner, rektor ved Norges Kreative Fagskole.

— Fokus er på at folk skal bli kjent, forteller han, mens det ryr inn med nye studenter i lokalene til NKF midt i Bergen sentrum.

— Nå skal vi ha stolleken, sier rektor.

Er du klar for en ny fadderuke? Si din mening under!

FADDERE: Disse fire har i oppgave å holde faddergruppe 3 i tøylene. F.v. Jakob Osdal, Fredrik Molværsmyr, Jenny Skiple og Susanne Svendsen.
GERHARD FLAATEN
STRAMT PROGRAM: I dag startet vi klokken fire, så sånn i ti-tiden begynner folk å bli litt slitne, forteller Kine Jakobsen.
GERHARD FLAATEN