Tirsdag sto Radio 1-programleder Tommie Terkelsen fast i heisen på Klostergarasjen. I dag var det kollega Erik Hanøy sin tur.

— Jeg visste at Tommie satt fast i den venstre heisen, så jeg tenkte å ta den andre. Men siden den gikk akkurat i det jeg kom tok jeg den venstre heisen likevel og tenkte at det samme ikke vil skje igjen så snart.

Men en halv meter før heisen var oppe stoppet den opp.

Erik «Bruce» Hanøy

— Jeg forsøkt å klare opp gjennom taket som Bruce Willis. Men det er ikke løse takplater slik som på film. Heisen er faktisk en tett boks, sier Hanøy.

Programlederen var redd han ikke skulle nå morgensendingen og ringte sin kollega. Terkelsen bare lo og trodde det var en dårlig spøk.

Det er ingen tilfeldighet at det nettopp er Radio 1s morgenverter heisen liker å sluke. Problemheisen går nemlig opp i Markeveien, ikke langt fra lokalradioens lokaler. Den er også litt morgengretten og sluker gjerne sine første passasjerer om morgenen. Få bergensere møter like tidlig på jobb som Terkelsen og Hanøy.

Prøver å fikse

— Det er særlig de første turene på morgen som er utsatt, da heisen har stått lenge i ro, opplyser driftsleder Terje Kvamme i Bergen Parkering.

Den aktuelle heisen fikk ny heismaskin for noen uker siden.

— Den har stoppet opp de tre siste morgenene. I dag stoppet den to ganger og sto stille i 17- og 19 minutter, sier Kvamme.

Han forsikrer at det jobbes kontinuerlig med å fikse feilen som har oppstått.

Utrykningsklare

- Har dere noen ekstra heisberedskap frem til feilen er fikset?

— Klostergarasjen er bemannet fra klokken 9 til 17. Resten av døgnet er det selskapet Heis-tek som rykker ut, sier Kvamme.

Han håper problemene skal være fikset i løpet av dagen.