• Det er utrolig deilig bare å ha seg selv å ta hensyn til. Hvis jeg vil kan jeg la oppvasken stå i to uker, og det er bare meg det går ut over, sier Edvin Østvik.

30 år gamle Edvin Østvik er en av stadig flere voksne mennesker som bor alene. En lys leilighet i Fosswinckels gate er musikerens hjem. Her kan han være akkurat så sosial som han selv vil.

— Jeg har delt leilighet med kamerater tidligere, men da jeg flyttet til Bergen for to år siden fristet det mest å bo alene. Tanken på å kunne komme og gå akkurat som jeg ville var nok det som avgjorde valget, sier Østvik.

Han medgir at han fra tid til annen savner selskap til frokosten.

— Men på den annen side er det fantastisk å stå opp alene, lage kaffe og lese avisen i ro og fred. Østvik jobber som perkusjonist i BIT 20 Ensemble.

— Det at jeg ikke har noen ni til fire-jobb er nok en av grunnene til at det er praktisk for meg å bo alene. Jeg jobber mye i perioder, og da er det godt å kunne la oppvasken stå uten at det går ut over andre enn meg selv. Jeg kan komme hjem fra nachspiel klokken seks om morgenen, eller stå opp klokken seks for å rekke et fly. Å bo alene betyr full frihet, sier Østvik.

Selv om han trives for seg selv, og sier han er forelsket i den lille, lyse leiligheten, vil han ikke være eneboer for alltid. Det er nemlig ikke bare leiligheten han er forelsket i.

— Jeg har kjæreste i Oslo, og kommer nok til å flytte sammen med henne etter hvert. Det er veldig mange på min alder som har slått seg ned med familie og barn, men det haster ikke for min del. Det er en tid for alt, sier han.

MED RETT TIL Å ROTE: Det er deilig å kunne rote så mye jeg vil uten at det går ut over andre enn meg selv, sier Edvin Østvik Han medgir imidlertid at han så seg nødt til å ta en aldri så liten ryddesjau før han åpnet døren for BTs medarbeidere.
FOTO: MARTE ROGNERUD