Hvor vokste du opp? — Jeg vokste opp i Malm i Nord-Trøndelag.

Når flyttet du til Bergen- og hvorfor? - Flyttet til Bergen i 1966, for å studere. Siden bodde jeg en liten periode på Karmøy, før jeg flyttet tilbake til Bergen igjen.

Hvordan trives du i Bergen? - Jeg trives veldig godt her.

Hva er spesielt ved Bergen? - At det er et så kompakt og intimt sentrum. Alt en behøver kan man nå til fots. Byen har også et kontinentalt preg, både i lynne, byggestil og utforming.

Hvor går søndagsturen?

— Når jeg først har fri så liker jeg å gå med hundene mine. Blir ofte til at jeg går i området rundt Fana, sammen med min venninne.

Favorittutested?

— Jeg tror, sånn statistisk sett, at det må bli Fiskekrogen, som ligger på Torget.

Hvor handler du klær? - Jeg handler mye når jeg er ute og reiser. Men på Vinci og Mann 2000 handler jeg en del. Det er nær kontoret og de har mye fint.

De beste skillingsbollene? - Jeg har dessverre hvetemelsallergi, så jeg holder meg unna.

Ditt beste skoleminne?

— Har mange gode minner fra den tiden. Husker godt historietimene på realskolen. Læreren het Mikael Høyem og var en fantastisk mann og lærer.

Hva er din bergenske favoritt rett?

— Det er ferdatorsk , eller skrei som det også kalles. Viktig å poengtere at den skal serveres på Bryggeloftet. Og så må en ha med alt av tilbehør. Kokt lever, rogn, god saus, og kokte poteter og gulrøtter, servert med litt god rødvin. Det smaker utrolig godt.

Hvor er du medlem? - Harmoniens venner, Redd Barna, Troldhaugens venner, Norsk Revmatiker Forbund, Norsk Kammermusikk forbund og Collegium Musicum. Sikkert flere også, men jeg tror det var de viktigste.

Hva samler du på?

— Nei, jeg samler vel ikke på noe egentlig. Har veldig mange slips, da...

Ditt bergenske favorittuttrykk?

— Tja jeg er jo trønder da, så det blir litt vanskelig. Men uttrykket å belite seg, syns jeg er flott.

Mest stolt over i Bergen? - Jeg er mest stolt over Troldhaugen, plassen hvor Edvard Grieg bodde, som nå er et stort museum.

Hva ville du vist en turist?

— Jeg ville vist dem Troldhaugen. Og så ville jeg tatt turistene med på byvandring og vist dem den flotte bykjernen.

Minst stolt over i Bergen?

— At politikerne ikke får orden på trafikkproblemene. Mens det diskuteres og krangles så ødelegges byen av all biltrafikken.

Hva mangler i Bergen? - Bergen er jo relativt stor i Norge, men sammenliknet med andre europeiske byer så er den liten. Jeg savner konkurranse og mangfold i tilbudene. På mange områder har man bare et tilbud.

Hva savner du når du er på reise?

— Jeg savner ingenting når jeg er ute og reiser. Da er jeg opptatt av det rundt meg og hva som skjer der og da. Jeg reiser svært mye, har flyttet mye og er ingen bofast person.

Det mest romantiske stedet? - Det må jo være Fjellveien opp mot Fløyen, det.

Ditt første kyss? - Mitt første kyss fikk jeg allerede i andre klasse. Vi var en gjeng som skulle planlegge en elevkveld. Men i stedet begynte vi å leke kyss, klapp og klem. Med bind for øynene fikk jeg mitt første kyss den kvelden.

Favorittbergenser? - Hvis jeg kan nevne en avdød, så må det bli Carl O. Gram Gjesdal. Han var en bypatriot av de sjeldne og en dyktig historiker og forfatter. Han gjorde mye flott for Bergen. En nålevende person måtte blitt Anne-Grete Strøm-Erichsen

Hva syns du om buekorps?

— Syns vel i grunn buekorps er greit, har bodd her en del år og fått et avslappet forhold til det.

Når var du på Stadion sist? - Det var i 1968. På landskamp mellom Norge og Skottland.

Det flotteste byfjellet?

— Løvstakken, der har jeg gått mest.

En god dag i Bergen?

— Det er en god dag når det ikke regner. Det må være mye folk og liv i gatene og på Torget. Jeg må ha god tid, og ha mulighet til å benytte meg av noen av Bergens kulturelle tilbud.

Ordfører for en dag?

— Det er vanskelig å si. Ville ha vedtatt planene om et musikkteater i tilknytning til Grieghallen. Og så ville jeg ha satt i gang arbeidet med bybanen umiddelbart.

Ville også prøvd å gi de vanskeligstilte i denne byen et verdig og omsorgsfullt tilbud. Fått dem vekk fra Nygårdsparken, ikke ved tvangsflytting, men ved hjelp av et bedre alternativ.

Bergen om 50 år?

— Håper at Bergen har hatt evnen til å ligge i forkant av utviklingen. At vi har laget et godt og interessant bysamfunn. Det må være nok arbeidsmuligheter, i tillegg til tilbud og sikkerhet til alle. Jeg håper at Bergen igjen er blitt en kosmopolitisk by. En plass hvor alle er like velkomne til å realisere sine ideer.

MARIT BEATE KASIN

Erling Dahl jr.

Yrke: Konstituert Festspilldirektør

Alder: 58 år

Bosted: Teatergaten